anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie znajdę wzór oświadczenia o zrzeczeniu sie praw do dochodzenia roszczeń zagubiona przesyłka

andress_psv
#1 Nowicjusz

Dzień dobry 

Nie otrzymałem zamówionego towaru. Towar zamówiony przez inpost kurier opłacony z góry. Kurier podjechał pod dom nie wysiadając z samochodu oznaczył w systemie ze przesyłka została dostarczona. Wszystko zarejestrował monitoring. Złożyłem reklamacje w inpost i teraz wymagają ode mnie   oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do dochodzenia roszczeń – w przypadku przeniesienia prawa przez Nadawcę na Adresata. Skąd pobrać wzór?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@andress_psv 

Zachęcam w internecie poszukać wzór takiego oświadczenia lub jeśli InPost Ciebie o nie poprosiło to proponuję kierować do nich swoje pytanie.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andress_psv 

OŚWIADCZENIE ODBIORCY

o zrzeczeniu się prawa do dochodzenia roszczeń

Nr przesyłki: 

NADAWCA

Imię i nazwisko: ...........................................................

Adres: ..........................................................................

ODBIORCA

Imię i nazwisko: ………………………………………………………………

Adres: …………….……………………………………………………………

Ja niżej podpisany, jako Odbiorca przesyłki, niniejszym oświadczam, iż zrzekam się na

rzecz Nadawcy przesyłki prawa do dochodzenia roszczeń związanych z usługą dostawy przesyłki.

………….……………………………….

data podpis

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 
Odwrotnie.

Zawsze nadawca zrzeka się prawa do dochodzenia roszczeń na rzecz adresata. Nigdy odwrotnie.

W rozporządzeniu masz w par 3 ust 2

2) oświadczenie nadawcy o zrzeczeniu się prawa do dochodzenia roszczeń - w przypadku, o którym mowa w art. 92 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe, zwanej dalej "ustawą";

Operator nie może sobie tego zmienić w regulaminie na oświadczenie adresata. 

oznacz moderatorów