Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Chciał bym poruszyć temat który powinien być ostrzeżeniem dla miłośników kupujących sztukę na Allegro oraz w pseudo renomowanych galeriach.
Od pewnego czasu obserwuję na Allegro dwie galerię sprzedające wydruki komputerowe tzw Inkografie Edwarda Dwurnika.
Ceny od których zaczynają sprzedaż to ponad 4000zł,za kawałek wydrukowanej kartki z rzekomym podpisem Autora.
Zagłębiłem się w ten temat głębiej,kupiłem dwie inkografię E.Dwurnika,z obu galerii.
Podpisane wydruki poddałem dwóm niezależnym ekspertyzom grafologicznym i tak jak podejrzewałem podpisy okazały się fałszywe.
Osoby które zakupiły wydruki E.Dwurnika również powinni sprawdzić ich oryginalność.
Pozdrawiam.
@Garrett-Tomasz Dziękuje, ale czy takich rzeczy nie sprawdza się przed zakupem?
@Garrett-Tomasz powinieneś zgłosić fałszerstwo. Policja powinna się tym zająć.
Dokladnie to juz jest sprawa kryminalna...pospolite oszustwo.Zglaszac i scigac bez skrupulow 😡
Witam.
Sprawa jak najbardziej zostanie zgłoszona ponieważ jest to jawne naciąganie ludzi na pieniądze.
Ponad to wytoczę tym renomowanym pseudo galeriom proces.
A co do odpowiedzi Pana o nicku lew443 nie masz możliwości sprawdzenia czy to Oryginał czy kopia jak galeria wystawia ci Certyfikat Oryginalności.
Jedyną metodą jest zakup i poddanie danego towaru ekspertyzie.
Pozdrawiam i nie dajcie robić z siebie Jeleńi
@Garrett-Tomasz Ok rozumiem, może się przyda.
Szczytem HIPOKRYZJI jest jeszcze fakt iż Pseudo Galerie na swoich stronach internetowych deklarują zakup tzw Inkografi.
Rzecz w tym iż w rzeczywistości nic od nikogo kupywać nie chcą,więc jak kupiłeś sobie E.Dwurnika wydruk za 12000zł to możesz sobie go użyć jako papier toaletowy.
Witamy w Polsce.
@Garrett-Tomasz Niby techniczne możliwości są duże, ale oszuści także nie próżnują.
Zgadza się oszuści nie próżnują również.
Ale w tym przypadku mamy doczynienie z legalnie działającymi na rynku sztuki Galeriami,które oprócz Aukcji robią też wystawy i wernisaże.
To może być początek góry lodowej.
Niedługo może się okazać że 70-80% renomowanych galeri w Polsce dla zarobku robi ostre wały na naiwnych ludziach.
Dla przykładu podam może link.
@Garrett-Tomasz W galeriach także mogą siedzieć"oszuści".😁
Niestety 70% Galeri w Polsce to oszusci