anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile czasu ma sprzedawca na zwrot środków po zwrocie towaru.

kyoperto
#1 Nowicjusz#

Kupiłem z allegro zapłać później gumy oporowe ,po 15minutach sprawdzania gum w ćwiczeniach dostałem mocnej alergii kontaktowej na gumy i składniki  w nich zawarte więc zrobiłem zwrot towaru .

Odstąpiłem od umowy 30.12.2020

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

@kyoperto Zwraca bezzwłocznie, nie później  niż w ciągu 14 dni. Zwróci przez AF dostajesz maila od Allegro. Masz obawy załóż dyskusję z sprzedawcą:https://allegro.pl/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@LEW433 I tu się ciśnie pytanie : Kupujący może odstąpić w ciagu 14 dni chyba że ostatni dzień jest dniem wolnym wtedy w najbliższy dzień roboczy ( czyli realnie 15/16/17 dni). Czy jeżeli ostatni dzień na zwrot jest w dzień wolny od pracy to też się przesuwa na pierwszy dzień roboczy?🤔

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pinsplash Co do przepisów"szczegółowo" odpowie xyz, uważam że sprzedawca miał tyle czasu, że nie musi czekać do ostatniego dnia. Dyskusjami szkodzisz sprzedawcy, nawrócenie.🤣🤣

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Proszę, aby TWA nie posługiwało się moim nickiem w swych postach, a zwłaszcza, aby go nie zniekształcało, to oznaka braku kultury i szacunku dla innych forumowiczów.

Pomijam już błędy językowe, bo niby nie wolno tu na nie zwracać uwagi, ale pisze się ze sprzedawcą, a nie z sprzedawcą.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@LEW433 oficjalnie awansowałeś na naczelnego pogromcę sprzedawców 😂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@konto zamknięte Żeś popłynęła.😏

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Pomijam wspominanie rodziny w wypowiedziach.😁

oznacz moderatorów

kyoperto
#1 Nowicjusz#

Jeszcze nie otrzymałem zwrotu poczekam aż minie pełne 14 dni które ma sprzedający i wtedy jeśli nic się nie zadzieje w sprawie zwrotu to wtedy podejmę dyskusje .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kyoperto Ma obowiązek zwrócić wpłatę niezwłocznie, najpóźniej, w ostateczności w ciągu 14 dni od daty odstąpienia, o ile taka zwłoka była niezbędna, może się jednak wstrzymać do chwili otrzymania zwracanego towaru.  Nie musisz zakładać żadnych Dyskusji, poczekaj na zwrot. Dyskusjami szkodzisz sprzedawcy, do czego nakłania Cię ktoś w poście wyżej.

oznacz moderatorów

kyoperto
#1 Nowicjusz#

Tak więc spokojnie poczekam .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kyoperto Tak jest, poczekaj, na pewno zwróci, nie zakładaj żadnych Dyskusji, bo narobisz szkody sprzedawcy. Przy płatności Zapłać później, po zwrocie wpłaty przez sprzedawcę, Twoja spłata przestanie być wymagana.

oznacz moderatorów