Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem z allegro zapłać później gumy oporowe ,po 15minutach sprawdzania gum w ćwiczeniach dostałem mocnej alergii kontaktowej na gumy i składniki w nich zawarte więc zrobiłem zwrot towaru .
Odstąpiłem od umowy 30.12.2020
@kyoperto Zwraca bezzwłocznie, nie później niż w ciągu 14 dni. Zwróci przez AF dostajesz maila od Allegro. Masz obawy załóż dyskusję z sprzedawcą:https://allegro.pl/dyskusje/nowa
@LEW433 I tu się ciśnie pytanie : Kupujący może odstąpić w ciagu 14 dni chyba że ostatni dzień jest dniem wolnym wtedy w najbliższy dzień roboczy ( czyli realnie 15/16/17 dni). Czy jeżeli ostatni dzień na zwrot jest w dzień wolny od pracy to też się przesuwa na pierwszy dzień roboczy?🤔
@pinsplash Co do przepisów"szczegółowo" odpowie xyz, uważam że sprzedawca miał tyle czasu, że nie musi czekać do ostatniego dnia. Dyskusjami szkodzisz sprzedawcy, nawrócenie.🤣🤣
Proszę, aby TWA nie posługiwało się moim nickiem w swych postach, a zwłaszcza, aby go nie zniekształcało, to oznaka braku kultury i szacunku dla innych forumowiczów.
Pomijam już błędy językowe, bo niby nie wolno tu na nie zwracać uwagi, ale pisze się ze sprzedawcą, a nie z sprzedawcą.
@LEW433 oficjalnie awansowałeś na naczelnego pogromcę sprzedawców 😂
@konto zamknięte Żeś popłynęła.😏
Pomijam wspominanie rodziny w wypowiedziach.😁
Jeszcze nie otrzymałem zwrotu poczekam aż minie pełne 14 dni które ma sprzedający i wtedy jeśli nic się nie zadzieje w sprawie zwrotu to wtedy podejmę dyskusje .
@kyoperto Ma obowiązek zwrócić wpłatę niezwłocznie, najpóźniej, w ostateczności w ciągu 14 dni od daty odstąpienia, o ile taka zwłoka była niezbędna, może się jednak wstrzymać do chwili otrzymania zwracanego towaru. Nie musisz zakładać żadnych Dyskusji, poczekaj na zwrot. Dyskusjami szkodzisz sprzedawcy, do czego nakłania Cię ktoś w poście wyżej.
Tak więc spokojnie poczekam .
@kyoperto Tak jest, poczekaj, na pewno zwróci, nie zakładaj żadnych Dyskusji, bo narobisz szkody sprzedawcy. Przy płatności Zapłać później, po zwrocie wpłaty przez sprzedawcę, Twoja spłata przestanie być wymagana.