anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja o wybranym wariancie przedmiotu w mailu potwierdzającym zakup oraz w szczegółach zakupu

seba_2000
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem ostatnio jakieś ubranie uprzednio wybierając rozmiar. Zauważyłem, że informacja o wybranym rozmiarze nie jest dla mnie dostępna (nie ma jej ani w mailu potwierdzającym zakup ani w szczegółach zakupu na zakładce Moje zakupu).

W mailu potwierdzającym zakup (wysyłanym automatycznie przez Allegro do kupującego) powinna być informacja o wybranym wariancie (rozmiarze, kolorze, itp.) zakupionego przedmiotu.

Ta sama informacja powinna być dostępna dla kupującego na liście zakupów.

Uważam, że jest to bardzo proste do wdrożenia, a brak tej informacji jest uciążliwy dla kupującego (niepewność co właściwie kupiłem, brak możliwości odszukania tej informacji w przyszłości).

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@seba_2000 dziękuję za Twoją sugestię i przepraszam, że musiałeś czekać na naszą odpowiedź, ale w szczegółach zakupów (zarówno w mailu jak i zakładce Moje zakupy) powinieneś mieć informację, o wybranym rozmiarze. Dlatego abyśmy mogli zweryfikować tę sytuację, potrzebujemy tutaj konkretnego przykładu, który pomoże nam zidentyfikować problem. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

seba_2000
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Dziękuję za odpowiedź.

@_HolaOla_  napisał(a):

(...) w szczegółach zakupów (zarówno w mailu jak i zakładce Moje zakupy) powinieneś mieć informację, o wybranym rozmiarze (...)

Jeśli by tak było, to nie byłoby problemu oraz nie zakładałbym tego wątku 😉

Problem właśnie w tym, że zarówno w mailu jak i w szczegółach zakupu brakuje tej informacji.

Od początku.

Kupiłem ubranie na aukcji wybierając uprzednio rozmiar:

1.png

To jest e-mail po zakupie:

2.png

To są szczegóły tego zakupu:

3.png

Jak widać, w żadnym miejscu nie ma informacji co właściwie (jaki rozmiar) kupiliśmy.

Proszę nie zwracać uwagi na cenę (79 vs 45,90 zł) - towar kupiłem podczas promocji, screen był z aktualnej oferty...

Czy ten przykład jest wystarczający?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@seba_2000 Bardzo dziękuję za doprecyzowanie! Skontaktuję się z odpowiednim zespołem i wyjaśnię tę sytuację. 🙂 

oznacz moderatorów

seba_2000
#7 Wielbiciel#

Ok, bardzo dziękuję.

Czekam w takim razie na odpowiedź...

Aż dziwne, że ktoś przeoczył tą opcję (informowanie o wybranym wariancie przedmiotu). Chciałem tylko jeszcze pokazać, że na innych portalach to raczej standard:

mail.png

szczeg.png

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

seba_2000
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, jak wygląda status tego zgłoszenia?

Minął kolejny miesiąc i nadal nie wiemy co kupujemy :))

Gdzie jest informacja o wybranym rozmiarze????

Zakup z przed chwili...

Mail:

seba_2000_0-1679169373237.png

Szczegóły zakupu:

seba_2000_1-1679169454324.png

Gdzie jest wybrany rozmiar???

Tu aukcja:

https://allegro.pl/oferta/czapka-z-daszkiem-new-era-ny-new-york-wys-karton-13313687767

I wybór rozmiaru na aukcji:

seba_2000_2-1679169544014.png

Tak ciężko dodać informację co wybraliśmy podczas zakupu do maila i do szczegółów zakupu?!

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@seba_2000 Cześć. 🙂 Pracujemy nad wdrożeniem strony z dodatkowymi informacjami o zakupach (ze wszystkimi parametrami produktu, w tym rozmiaru). 

oznacz moderatorów