Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Rozpocząłem zwrot towaru, bez ustalenia konkretnej formy wysyłki, a w międzyczasie dogadałem się że sprzedającym, na "dyskusja allegro" i chciałbym anulować formularz zwrotu. Jak tego dokonać?
Ni jak. Napisz, że rezygnujesz z rezygnacji.
Komu to napisać? Sprzedającemu? Już jestem z nim dogadamy. Nie chcę, aby allegro myślało że oczekuje zwrotu pieniędzy lub sprzedający oczekiwał towaru
Nie można anulować zwrotu, po prostu nie odeślesz sprzedajacy nie zwróci Ci środków.
Dziękuję za informację 🙂
@Viper_2002 jak sprzedawca wie to zapomnij o sprawie .
Mam podobną sytuację - rozpoczęty zwrot, nie ustalona forma wysyłki.
Kupujący ma produkt. Sprzedający ma pieniądze. Poinformowałem sprzedającego że
"Proszę o anulowanie zwrotu". Nie chcę odsyłać produktu, nie chcę zwrotu pieniędzy.
On mi na to "Szanowny kliencie, proszę o anulowanie zwrotu środków w zamówieniu"
Nie wiem gdzie to kliknąć ani gdzie tego szukać nie widzę takiej opcji.
Pytam bo temat ten sam ale przez 2 lata może się coś zmieniło na allegro.
Czytałem gdzieś że tak to można rozwiązać:
Kupujący zgłasza sprzedawcy, że rezygnuje ze zwrotu. Sprzedający w zakładce" Zwroty towarów" wybiera decyzja zwrotowa/odmowa zwrotu/odmowa zwrotu środków i tam wpisuje wyjaśnienie "Ustalono z klientem, że opcja zwrotu została wybrana przez pomyłkę", które otrzyma kupujący i Allegro.
Proszę o poradę. Nie chcę by allegro myślało że sprzedający czeka na towar a kupujący na pieniądze.
@Client:41534320 Nie przejmuj się, wbrew pozorom Allegro nie myśli. Jeżeli nie będziesz dopominał się zwrotu pieniędzy lub odesłania zakupu to nikt palcem nie kiwnie i sprawa ulegnie zapomnieniu, przedawnieniu.
Dla Allegro problemem jest właśnie dokończony zwrot, bo wiąże się taki zwrot z koniecznością oddania prowizji (przyznanie rabatu).