anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak anulować zakup z licytacji gdy nie ma takiej opcji w szczegółach zakupu?

STARASTRA
#1 Nowicjusz

Wylicytowałam przedmioty. Nie chcę ich opłacić ze względu na problematycznego SPRZEDAWCĘ. Co powinnam zrobić? NIe ma opcji ANULUJ.  Jakie są konsekwencje odstąpienia od umowy?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nortimj
#11 Animator

Wygrana licytacja na Allegro formalnie stanowi zawarcie umowy kupna-sprzedaży zgodnie z Kodeksem cywilnym (art. 70 § 2 i 3 KC), gdzie oferta licytacyjna i akceptacja przez jej wygraną tworzą wiążące zobowiązanie, co rodzi obowiązek zapłaty i wydania towaru.
Zapłacić i czekać na wysyłkę. Przestań się bawić w zakupy jak nie potrafisz.
Konsekwencje że nie zapłacisz są mimo wszystko niewielkie i dużo zależy od sprzedawcy. Jak dziad to możesz się z nim spotkać w sądzie. Jeśli przedmiot mało warty to raczej nie będzie żadnych konsekwencji.

oznacz moderatorów

STARASTRA
#1 Nowicjusz

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Od zakupów można odstąpić. Tu nie ma takiej opcji.

oznacz moderatorów

nortimj
#11 Animator

Transakcja zostanie anulowana po kilku dniach jak nie zapłacisz. Nie ma guziczka "anuluj - odechciało mi się, niech sprzedawca płaci prowizję czeka kilka dni i znowu walczy z aukcjami i dziwnymi kupującymi"

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STARASTRA

Zakup od firmy czy osoby prywatnej?

Odstąpić od zakupu możesz tylko jak kupujesz od firmy jako osoba prywatna (są od tego wyjątki). 

oznacz moderatorów

STARASTRA
#1 Nowicjusz

dziękuję za wpis, druga opcja: kupiłam od firmy jako osoba prywatna

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STARASTRA

Zobacz czy nie masz opcji zwróć zakup. Prawnie nie ma czegoś takiego jak anulowanie zakupu anulowanie zakupu, jest tylko odstąpienia od umowy zawartej na odległość.

oznacz moderatorów

nortimj
#11 Animator

Jeśli kupiłaś od firmy jako osoba prywatna to możesz zapłacić i odebrać przedmiot a potem go zwrócić w przeciągu 14 dni. Nawet nie musisz uzasadniać dlaczego go zwracasz. Sprzedawca ma obowiązek pokryć koszty wysyłki, zwrotu i oddać pieniądze za przedmiot. Jak będzie z tym problem to masz coś takiego jak program ochrony kupujących i tam odzyskasz pieniądze jak sprzedawca się nie wywiąże ze swoich obowiązków.
A możesz doprecyzować co oznacza "problematyczny sprzedawca"?
A jeszcze jedno. Nie możesz zwracać pewnych kategorii przedmiotów, np. wykonane na zlecenie, bielizna itd. Więcej info na ten temat można znaleźć w necie.

oznacz moderatorów