anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak anulować zakup?

Client:39162441
#7 Wielbiciel#

Chcę anulować zakup. Towar nie został jeszcze wysłany. Przy zwrocie  towaru nie nalicza mi za przesyłkę. Jak to zrobić? Jestem poczatkującym kupującym.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:39162441 

Odstąpienie od umowy zakupu przedmiotu.

Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;

1. Wejdź w zakładkę Kupione, przy właściwym produkcie kliknij Szczegóły, potem w pozycji „anulowanie zakupu” kliknij Anuluj Zakup, wybierz powód anulowania i ponownie kliknij Anuluj zakup.

Jeśli nie ma takiej opcji;

1. Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij „Szczegóły”, potem na dole „Zwróć całość lub część zakupu”, następnie zaznacz przedmiot i wskaż jeden z powodów, najlepiej zaznacz „Bez podania przyczyny”, wpisz numer konta i na koniec zatwierdź zwrot. 

1. Możesz też wysłać sprzedającemu mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy, czyli krótkie pismo z datą zakupu, numerem oferty, nazwą przedmiotu, swoimi danymi osobowymi, informacją o rezygnacji z zakupu oraz numerem konta do zwrotu wpłaty.

Wszystkie trzy opcje są tak samo ważne. Jeśli anulujesz przed wysyłką, sprzedawca musi Ci oddać całą wpłatę. Gdyby mimo to wysłał towar, nie musisz go odbierać i nadal możesz się domagać zwrotu całej wpłaty.

oznacz moderatorów