anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak długo czeka się na zwrot pieniędzy z allegro

lufanor
#7 Wielbiciel#

17.10.2024 sprzedający potwierdził 100% zwrotu pieniędzy za zwrócony towar do dziś tj. 12 listopada nie dostałem pieniędzy z allegro. Towar opłacony blikem. Jak długo czeka się na zwrot pieniędzy z allegro?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

BLIK to ok 5dni po otrzymaniu maila od Allegro o tym ze sprzedający zwrócił. mail był?

oznacz moderatorów

lufanor
#7 Wielbiciel#

Maila nie było. Rozpocząłem dyskusję, ale była odp., że sprzedający zlecił zwrot pieniędzy, ale pieniędzy nie ma!!!

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@lufanor wskaż numer zamówienia, którego dotyczy sprawa. 

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

lufanor
#7 Wielbiciel#

e8c1d1f0-83aa-11ef-8506-fd3e4d10af04

IMG_1309.png

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Pilnuj dyskusji, sprzedający ma 24godz. na odpowiedź. Później masz pomoc Allegro.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@lufanor

Zwrot płatności to kwestia maks kilku dni. Sprawdź, czy czasem nie została anulowana płatność zamiast zwrotu. Wtedy nie będziesz miał na koncie płatności BLIK-iem, a środki wracają (tak jakby nigdy nie zostały pobrane). 

oznacz moderatorów

lufanor
#7 Wielbiciel#

Sprawdzałem płatność została dokonana, środków nie zwrócili 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@lufanor sprawdziłam ten zwrot i sprzedający go zlecił w naszym systemie, ale w trakcie realizacji został anulowany (przykro mi, ale nie mam informacji z jakiego powodu), dlatego w tej sytuacji najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się ze sprzedającym i poinformujesz go, że zwrot do Ciebie nie dotarł. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów