anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dokładniej ustawić alerty odnośnie nowych ofet?

acmilanpato77
#8 Zapaleniec

Cześć,

od jakiś 3 miesięcy nie działają mi kompletnie alerty odnośnie pojawienia się danych przedmiotów. 
Dostaje meile, że pojawiły się nowe obserwowane produkty, ale te produkty są kompletnie z czapy. Nie ma ani w tytule, ani nigdzie w aukcji tego słowa, który zapisany jest jako alert. 

Nawet jak ręcznie wyszukuje dany produkt, to też pełno ofert kompletnie z czapy. 
Mam wrażenie, że zmieniono algorytm wyszukiwania na jakieś kiepskiej jakości AI.
Zapisany mam alert "Co tydzień powieść" a algorytm wysyła mi meile, że pojawiło się np. "Powódź Adam Fleszar", "Dzień Popiołów" czy "Co zasiejesz, to zbierzesz" 
Taka jakby algorytm nie szukał po słowie, tylko to durne AI szukało po słowach blisko dźwięcznych. 
Hit jest z alertem "ZARATUSZTRIANIE", gdzie dostaje info, że pojawiły się książki "Zarabiaj więcej pieniędzy" 😄 
To samo jest w ręcznym wyszukiwaniu. 
Wpisując Co tydzień powieść, algorytm łączy słowo powieść z takimi słowami jak "powiedział", "wiedzieć" czy "niedźwiedź" .
Rozumiem cięcie kosztów, bo jednak Temu wyprzedziło Allegro u nas w kraju i jakoś trzeba łatać dziurę budżetową, ale nie lepiej po prostu usiąść i przywrócić Allegro do poprzedniej wersji?

Przecież obecnie w zasadzie nie da się z tego sensownie korzystać. Te łącznia katalogami, to dramat. 
Kiedyś Allegro było fenomenem na skalę światową jeżeli chodzi i interfejs i przejrzystość wyszukiwania. 
Tacy giganci jak **piiip** czy **piiip**, to wciąż lata 90 jeżeli chodzi o przejrzystość. Allegro ich miażdżyło. 

Teraz ma się wrażenie, że Allegro chce iść w stronę **piiip**a, gdzie wyszukanie czegoś konkretnego graniczy z cudem. Więcej kombinujcie, to nie tylko Temu Was łyknie. 

Da się te alerty jakoś zresetować, by działały tak jak trzeba? 
Usunąłem je i dodałem na nowo, ale to nic nie daje. 

Pozdro 😉

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0