W skrócie jestem na etapie reklamacji, na którym powinienem otrzymać zwrot środków lub nowy przedmiot. Co jest potwierdzone przez Allegro. Wczoraj minął wyznaczony termin dla sprzedającego, więc poprosiłem o pomoc (jestem w reklamacji w wiadomościach, nie w dyskusji), konsultant przyszedł, napisał "sprzedawco określ czy oddasz kasę czy wymienisz na nowy" i poszedł a sprzedawca dalej ściemnia, że on jest w kontakcie z producentem, że producent be, bo się nie zgadza, że jeszcze parę dni, że wszystko co jeszcze możliwe. Zupełnie jakby relacje sprzedawcy z producentem miały jakikolwiek wpływ na realizację postanowień reklamacji 🙂 Ka Każdym razie od wiadomości od konsultanta, sprzedawca już kilkukrotnie odmówił realizacji swoich obowiązków wynikających z upłynięcia terminu na zwrot lub wymianę, ale nie mogę wezwać pomocy ponownie, żeby np uruchomić POK, bo mam wiadomość jak na obrazku. Co teraz mogę? Otwierać dyskusję? To i tak 24h zanim będę mógł poprosić o pomoc, a już 1,5 dnia sprzedawca przeciąga zwrot.
@elemssj Jeśli prośba o pomoc już została wysłana muszę prosić Cię o cierpliwość. Procedurę Allegro Ochrona Kupujących możesz rozpocząć po oznaczeniu dyskusji jako nierozwiązana, również na tej stronie- https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?bi_m=landing_page
Pamiętaj jednak, że z Allegro Ochrona Kupujących skorzystasz, jeśli sprzedający nie rozwiąże Twojego problemu.
Podaj proszę numer zamówienia. Sprawdzę dyskusję.
No właśnie nie mogę oznaczyć dyskusji jako nierozwiązanej, ponieważ reklamacja nie uruchomiła się w dyskusji, tylko w wiadomościach 🙂 Jakby to było takie proste, nie przychodziłbym tu po pomoc. Zamówienie ccc665d0-7a3e-11ef-8474-c56f45d493db
A jak założę nową dyskusję, dam sprzedawcy kolejne 24h zanim będę mógł COKOLWIEK. Po trzech miesiącach i tym jak mu szła ta reklamacja, nie chcę mu dawać 24h 🙂
@elemssj Okej. To w tej sytuacji muszę poprosić Cię o cierpliwość. Widzę, że udało się poprosić o pomoc Allegro. 🙂
Ano udało, może przycisk się resetuje po 27h 😄
@N_Nitka28 otworzyłem dyskusję, jednak jak już mówiłem, to daje sklepowi kolejne 24h na odwlekanie. Wolałbym sprawę rozwiązać w wiadomościach dotyczących reklamacji, które ciągną się od listopada.