anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ja tej wyszukiwarki nienawidzę!!!! - proszę nie zmieniać mi tytułu.

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Standardowa skarga kupującej, która jak zwykle zostanie olana ale muszę  się wyżyć. Chciałam kupić 2-gi i 3-ci tom pewnej trylogii. Ręce opadają. Nienawidzę robić tu zakupów. NIENAWIDZĘ, NIENAWIDZĘ, NIENAWIDZĘ !!!!  Z każdym wyszukiwaniem coraz bardziej!. 

Szukam sobie po tytule trylogii (trylogia miodu i lodu) - mam tylko 1-wszy i 3-ci tom w sporych ilościach- każda oczywiście po 2 katalogi!!!

No to kombinuję dalej -tym razem szukam "trylogia miodu i lodu tom 2" czyli po tytule trylogii i konkretny tom. Co dostaje w wyniku???? TRYLOGIĘ MISTRZA MAGII !!!!

Kombinuję dalej. Tym razem po konkretnym tytule tomu "Tron z Piór i Kości".  Co dostaję w wynikach??? Sztukę jedną...  No bez jaj tomów 1-wszych i 3-cich ponad 100, a 2-gi tylko jeden ???

Płakać się chce próbując tu coś kupić...

Screenshot_297.pngScreenshot_298.pngScreenshot_295.png

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @AnnaG-Antyki. Sprawdziłam to u siebie i rzeczywiście asortyment z tytułem ''Tron z Piór i Kości'' jest bardzo okrojony - na co niestety nie mamy wpływu. Możliwe, że to produkt o mniejszej popularności niż pozostałe tomy. 

Jeśli chodzi o błędne wyniki wyszukiwania z hasłem ''trylogia miodu i lodu tom 2'', to będę musiała to skonsultować, aby ustalić źródło takiego rezultatu. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ależ oczywiście, że macie wpływ. Ograniczacie ilość sprzedających co wpływa na mniejszą ilość produktów. Wielu już na tym forum pisało o coraz mniejszych ilościach produktów. 

Jednorazowe sprawdzenia wyników to sobie robicie od ponad 2 lat. Jak to się kończy dla nas biednych żuczków z tego korzystających??? Podpowiem - totalnym wk......... przy średnio co 2-gich zakupach. To droga donikąd.

Ps. nikt nie czyta trylogii omijając środkowy tom...

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki tak jest ze wszystkim na allegro po zmianach w wyszukiwarce

https://allegro.pl/listing?string=zielone%20sitko%20do%20konewki

na którym miejscu allegro podaje ofertę?

https://allegro.pl/oferta/sitko-do-konewki-jastrzabek-14-l-17188438604

która ma w opisie z resztą, podany kolor czarny 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W sumie chyba wiem czemu tomu 2-giego tomu nie było. Obstawiam, że chciało ludziom z inną książką łączyć więc nie powystawiali wcale. Standard.

Ja wiem, że tak jest. Ale co z tego? Ta wyszukiwarka nadal wkurza i nigdy nie przestanie. Wszyscy na tym tracą. Standardowy klient kupi gdzie indziej, standardowy sprzedawca wystawi gdzie indziej. A Allegro "nie ma wpływu na ilość towaru". Tylko, że to bezpośredni wpływ ich działań...

Może jakbyśmy dokładnie takich tematów z innymi wyszukiwaniami wrzucali tu po kilkadziesiąt dziennie to w końcu łaskawie ktoś by problem zauważył...

Tracą na tym wszyscy, Allegro zwija się do poziomu chińskiego sklepu... Takiego jak kiedyś były ze śmieciami po 3zł i niczym więcej...