anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mam zwrócić telewizor?

ArkapA
#7 Wielbiciel#

kupiłem telewizor przez allegro sklep oficjalny z smartem, chce zwrócić produkt, klikam w darmowy zwrot i jest kilka opcji wraz z informacja jak wielkie może być opakowanie, i w każdej opcji max pudełko może mieć długość 120-150 cm, a pudełko ma 160 cm. jak wybiorę DPD, bo taki kurier mi go przywiózł i wpisze te 150 cm, to i tak wpisując inne boki, pisze, ze przekraczam wielkość, wiec jak mam zwrócić ten telewizor?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @ArkapA, konsultuję Twoją sprawę.
Jak tylko będę wiedział więcej, wrócimy do Ciebie w tym wątku.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@ArkapA

Zwrócić możesz jak każdy inny produkt. Natomiast odnośnie wysyłki, to tu sprzedawca ma obowiązek odebrać zwracany przedmiot od kupującego (art 34 ust. 3 ustawy o prawach konsumenta).

W tym przypadku nie obowiązuje też 14 dniowy termin na odesłanie towaru po wykonaniu zwrotu. 

oznacz moderatorów

ArkapA
#7 Wielbiciel#

@pecela 

To mi pomogłas. Mówię, że w formularzu allegro wybiera się kuriera który ma odebrać towar i żaden nie ma możliwości odebrania tak dużego pudla. Więc pytam co mam zrobić, bo nie ma opcji: „weźcie to sobie i nic mnie nie obchodzi”, tylko mam wybrać konkretnego kuriera i umówić dzień odbioru.

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@ArkapA

Po prostu napisz do sprzedawcy, że odstępujesz od umowy. To on ma obowiązek zorganizować transport.

A maksymalna długość paczki to 150 cm i jest to ograniczenie ustawowe. Dlatego w formularzu zwrotu, nie masz możliwości wysyłki przesyłki o boku 160 cm.

oznacz moderatorów