Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam
kliknąłem nie zastanawiając się zbytnio w przycisk 'zwrot towaru'.
Co teraz mogę zrobić żeby to odwołać?
Towar chcę zachować.
@Client:43458382 Nic nie musisz robić, po prostu nie odsyłaj przedmiotu, a sprzedający nie odda Ci pieniędzy.
Możesz tylko poinformować mailem sprzedawcę, że rezygnujesz ze zwrotu. Z pewnością się ucieszy 🙂
Pamiętaj że drugi raz nie da się już zrobić zwrotu.
@Client:43458382
kliknąłem nie zastanawiając się zbytnio w przycisk 'zwrot towaru'.
Co teraz mogę zrobić żeby to odwołać?
Samo "kliknięcie" nie jest szkodliwe, ale wypełnienie i wysłanie formularza zwrotu niesie ze sobą (wbrew niektórym opiniom) b. poważne konsekwencje (od strony formalno-prawnej).
Warto żebyś wiedział, że złożyłeś Sprzedającemu oświadczenie o odstąpieniu od Umowy z Art.27 Ustawy o Prawach Konsumenta. Niesie to za sobą m.in. obowiązek zwrotu (odesłania) tego towaru Sprzedającemu w ciągu 14 dni od złożenia tego oświadczenia (Art.34 ww. Ustawy).
Zmienił się również status własności rzeczy (jest nim od teraz ponownie Sprzedający). Po przekroczeniu terminu 14-dni Sprzedawca może (nie musi) naliczać Kupującemu opłaty za bezumowne korzystanie z rzeczy będącej jego własnością. Gdybyś w przyszłości chciał skorzystać z rękojmi dotyczącej tego produktu - to nie masz już takich uprawnień.
Allegro to nie zabawa, a złożonego w ten sposób oświadczenia woli - wycofać nie można (chyba, że masz mocne, żółte papiery).