Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak mogę przekierować wysłaną paczkę na inny adres?
Dzisiaj dostałam telefon ze sklepu do którego odsyłałam paczkę, że na magazynie wszyscy mają urlopy i nie będzie miał kto odebrać odesłanej przeze mnie paczki. Poproszono mnie o przekierowanie na inny adres, ale nie wiem jak to zrobić. Czy ktoś może mi pomóc?
@gabriella_sz31 napiszę proszę, jaka to była metoda dostawy? Takie przekierowanie można zrobić u niektórych przewoźników, ale jest to odpłatne.
W ostateczności nieodebrana przesyłka wróci do Ciebie, wtedy sprzedający powinien opłacić jej ponowne nadanie.
Poczta polska
W tym przypadku nadawca musi złożyć w placówce nadawczej stosowny wniosek o zmianę adresu.
Opłata za przyjęcie i przesłanie wniosku wynosi 9 zł plus opłata za przesyłkę wg cennika (musisz też zapłacić za przesłanie przesyłki z pierwotnego adresu na nowy, ale opłata ta nie jest pobierana jeżeli stary i nowy adres znajdują się w obszarze doręczeń tej samej placówki (chodzi o placówkę, w której pracuje listonosz lub kurier, a nie w której odbiera się awizowane przesyłki; może być inna dla listów i paczek). Żądanie zmiany adresu musi dotrzeć do placówki doręczającej przed wydaniem przesyłki do doręczenia, bo po wydaniu nie ma już możliwości zmiany adresu.