Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak mogę zrezygnować z zamówienia gdy jeszcze nie zostało wysłane?
@jolanta060164 Są trzy metody, każda tak samo ważna.
Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;
Jeśli nie ma takiej opcji;
Jeżeli zamówienie jest nieopłacone, w trzeciej opcji nie podajesz numeru konta.
Jak można zwrócić coś w czego się nie jest posiadaniu? Można odstąpić od umowy. Jak robi się zwrot to trzeba coś odesłać. Niech robi zwrot i odsyła.
@Nad_Pilica To Ty naprawdę nie rozumiesz, że odstąpienie od umowy jest nazywane potocznie zwrotem?? Zwrot przez formularz (informacja o rezygnacji) na Allegro przed otrzymaniem towaru jest jak najbardziej skutecznym odstąpieniem. Nic nie trzeba odsyłać. Już naprawdę szukasz dziury w całym.
Ja to rozumiem, że na allegro jest jakieś potoczne rozumienie że zwrot to to samo co odstąpienie (choć w rzeczywistości tak nie jest), ale samo odstąpienie od umowy w takiej czy i innej formie jest tak samo skuteczne. Nie trzeba tego robić przez formularz zwrotu. Nauczą się wszyscy na allegro że zwrot i odstąpienie są równoważne i przy zakupach gdzie indziej będzie wielkie zdziwienie że zwrot można zrobić dopiero jak się otrzyma zakupione przedmioty.
I szukam dziury w całym, bo skoro kupujący może zwrócić rzecz, której fizycznie nie posiada następuje przeniesienie praw własności (nie wiadomo na jakiej podstawie). Jeżeli kupujący może nie posiadać fizycznie rzeczy i ją zwrócić to znaczy że jest jej właścicielem od momentu opłacenia w związku z czym za przesyłkę nie odpowiada sprzedający tylko kupujący. To znaczy że formularz zwrotu powinien być powiązany z przesyłką i być aktywny dopiero w momencie doręczenia.
@jolanta060164 Możesz :anulować" do czasu, dopóki sprzedawca nie zacznie realizować zamówienia, później już tylko zwrot. Wszystko robisz z pozycji "Moje zakupy".
@LEW433 To nie jest prawda. Można też odstąpić mailem, poza Allegro, poza zakładką Moje zakupy i będzie to odstąpienie jak najbardziej skuteczne.
@xyz96 zapomniałeś dodać, że odstąpić od umowy mogą w ten sposób konsumenci
i część firm
bo inaczej takie odstąpienie będzie nieskuteczne