anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak nadać paczkę gdy Allegro generuje za długi kod a Paczkomat go odrzuca?

Client:49763665
#1 Nowicjusz

Mam zwrot paczki, nic się nie stało, sprzedawca się pomylił i wysłał mi towar innego klienta. Mam kod zwrotu w formacie xxx xxx xxx x

do tego mam wygenerowany kod QR

Paczkomat Allegro chce kod w formacie xxx xxx xx a kod QR odrzuca jako błędny... co teraz???

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:49763665 to paczkomat inpost czy automat paczkowy allegro one box

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:49763665 czy to sprzedający wygenerował dla Ciebie kod, czy ty wygenerowałaś kod zwrotu? Jeżeli to pierwsze, dopytaj czy przypadkiem nie jest to kod nadania przez InPost, nie Allegro One. Jeżeli to drugie podaj proszę numer zamówienia. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:49763665
#1 Nowicjusz

Kod zwrotu wygenerował formularz Allegro.

Przebiłem się przez automaty na infoliniach i porozmawiałem z człowiekiem na Whattsap.

Bez problemu przeanalizował i wygenerował mi inny kod i poszło.

Więc powiem tak: załatwione przez operatora infolinii na whaatsapp. Automaty nie ogarniały i tylko moje zniecierpliwienie rosło. Miotałem się jak głupi pomiędzy paczkomatem AllegroSmart a dwoma innymi - bo było napisane że mogę nadać w dowolnym. Potem jak operator wygenerował mi drugi kod to nadałem w Inpoście.

I teraz zabawa 🙂 bo aplikacja Inpost potwierdziła nadanie paczki... i pisze że mam do nadania jeszcze jedną ( tą co była nadana bo był wygenerowany drugi kod nadania )

Ta... da...

oznacz moderatorów