Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@chris111KB jak uważasz to Twoja ocena, przecież za Ciebie tego nie zrobimy ?
@chris111KB
Zgodnie z tzw. "zasadami" Allegro : "Subiektywnie"
A gdzie chcesz to zrobić?🤔
Kupowanie na Allegro nie jest bezpieczne !!!
1/ Nie sposób zweryfikować zgodności z opisem po wpłaceniu należności, a
FIKCJĄ jest, że mogę sprawdzić zawartość przesyłki w obecności kuriera !(?)
2/ Mogę reklamować i zwrócić produkt, lecz to ja muszę tracić czas i koszty przesyłki !,
które zgodnie z regulaminem Allegro, mogę otrzymać zwrotu, w terminie do dwóch tygodni (?)
Ale to moje PIENIĄDZE ! są wyjęte na ten czas z mojej dyspozycji !
3/ Sprzedający proponują niższa cenę (?), kiedy zakupię produkt OMIJAJĄCY Allegro, lecz narażam się wpłacając pieniądze na nieznane konto.
Co z tego, że mi zwrócą kasę !
Sprzedawcy zrobili sobie z Allegro pralnie nielegalnych dochodów !!! (?)
@chris111KB
1/ Nie musisz weryfikować "zgodności z opisem" przy kurierze. Na okoliczność ew. wady (niezgodność towaru z opisem jest wadą) masz co najmniej rok (reklamacja z tytułu rękojmi sprzedawcy)
2/ W przypadku uznanej reklamacji - sprzedawca powinien zwrócić również koszt przesyłki.
3/ Kupując poza Allegro (taniej ?) ponosisz większe ryzyko. Niższa cena nie bierze się znikąd.
@chris111KB Kupowanie na Allegro nie jest bezpieczne !!! Sprzedawcy zrobili sobie z Allegro pralnie nielegalnych dochodów !!! (?)
Wybacz, ale nie zgadzam się. Jestem na Allegro od lat, dużo tu kupuję, gdy produkt mi nie odpowiada, to go zwracam, korzystając z możliwości odstapienia od umowy zawartej na odległość. Sprzedawca zwraca pieniądze - wszystko działa.
A że "moje PIENIĄDZE ! są wyjęte na ten czas z mojej dyspozycji" - no cóż, traktuję je jako leżące w portfelu, w skarpecie albo na nieoprocentowanym koncie. Są moje ale nie muszę po nie sięgać - nigdy też nie kupuję za ostatnie grosze 😀
Pozdrawiam !
@chris111KB to pozostaje Ci https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/dane-i-ustawienia-konta/jak-zakonczyc-dzialalnosc-w-alleg...
Allegro ma poznańskie korzenie "demiurgu"(?), ale jako Poznaniak sam kreuję swoją rzeczywistość,
i jako Poznaniak oglądam każdą złotówkę trzy razy z każdej strony !
Nie mielę pieniędzy , i nie mam zamiaru w oscylatorze , zwanym dalej "allegro"(!)
tolerować pralni brudnych pieniędzy, wystawianymi , lipnymi towarami, z góry przeznaczonymi do reklamacji i zwrotu, dając kasę do mielenia !
@chris111KB Czy jak kupujesz na Allegro to ktoś stoi z boku z nabitym pistoletem przystawionym do Twojej głowy i mówi "kliknij kup teraz". Jeżeli nie odpowiada mi jakiś sklep bądź jego obsługa to się odwracam na pięcie i idę do innego, nie robię z tego "wielkie aj waj" Przecież są inne platformy sprzedażowe, chyba w Poznaniu są też sklepy stacjonarne. Możesz sam dowolnie "kreować swoją rzeczywistość"
To jest rozwiązanie !
Trzeba opuścić wygodne miejsce w domu, wsiąść w auto, i pojechać do sklepu !
@chris111KB No jeżeli "kreowanie rzeczywistości" polega na siedzeniu w fotelu, to trzeba się liczyć z realiami handlu w internecie i różnymi sprzedawcami. Możesz też zmienić platformę na inną i tam próbować szczęścia. Możesz przejść na A i po zapłaceniu czekać 30-60 dni na dostawę ( ale to też mielenie pieniędzy ) Możesz kupować na O (ale tam brak jakiejkolwiek gwarancji) Jest jeszcze kilka innych platform, ale żadna nie sprosta Twoim oczekiwaniom.