Witam. Dostałem dzisiaj e-mail, że moje konto zostało zawieszone.
Nie wiem co mogę teraz zrobić aby zostało odblokowane?
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
No ale co tam namazali, jakiś punkt regulaminu, nic nie napisali co robić? Z jakiego adresu przyszedł mail?
"zawiesiliśmy Twoje konto.
Dlaczego to zrobiliśmy?
Mamy uzasadnione obawy co do bezpieczeństwa transakcji. Konieczna jest dodatkowa weryfikacja danych konta.
Co to dla Ciebie oznacza?
Automatycznie usunęliśmy wszystkie wystawione przedmioty na Twoim koncie oraz anulowaliśmy Twoje oferty kupna.
Podstawa regulaminowa:
art. 2.12, 2.7, 2.10 Regulaminu Allegro
Co możesz zrobić?
W razie kontaktu z Allegro będziemy wymagali potwierdzenia danych użytkownika konta. Dopiero wówczas przedstawimy decyzję dotyczącą konta.
Nowość dla Sprzedających - zakładka Zasady i ograniczenia Zyskaj dostęp do szczegółowych informacji o nałożonych ograniczeniach, upomnieniach i ostrzeżeniach w ramach nowej funkcjonalności Sales Center.
Tę wiadomość wysłaliśmy automatycznie. Aby na nią odpowiedzieć, skorzystaj z formularza kontaktowego
Działania na Twoim koncie podjęliśmy na podstawie zgłoszenia pochodzącego z naszych automatycznych systemów sprawdzających. Dotyczą one wszystkich rynków. Jeśli chcesz się odwołać od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić.
Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze.
--
Pozdrawiamy,
Zespół Allegro
@koncowka529
"Tę wiadomość wysłaliśmy automatycznie. Aby na nią odpowiedzieć, skorzystaj z formularza kontaktowego"
Otwierasz formularz kontaktowy i piszesz ze chcesz dokonać weryfikacji, trochę strzelam bo ja się na prywatnych nie znam.
Cześć @koncowka529, sprawę blokady możesz wyjaśnić jedynie z Działem Bezpieczeństwa kontaktując się z nami przez formularz dostępny tutaj.