anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odblokować zawieszone konto na allegro? Dodam, że zmiana Hasła nie pomogła. I tak borykam się z

wiarygodny7
#1 Nowicjusz

W dniu 1 kwietnia tego roku dostałem powiadomienie o zawieszeniu konta. Korzystałem z laptopa kuzyna przy kupnie wcześniejszym i w roztargnieniu nie zamknąłem dobrze Allegro. On zamówił z mojego konta walizkę (dwukrotnie). Sprzedający nie dostał wypłaty i nie wysłał walizki. Zgłosił to Allegro i mnie zawiesili. Zmiana Hasła zgodnie z ich wskazówkami nic nie daje. Co robić?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiarygodny7 nazwa użytkownika chyba tez nie pomogła 😅

Jeżeli spełniłeś wymagania z wiadomości o nałożeniu blokady i zgłosiłeś to do działu bezpieczeństwa to teraz zostaje czekać. Sprawy są rozpatrywane zgodnie z kolejnością wpłynięcia ostatniego zgłoszenia. Więc ciągłe pisanie nowych wiadomości nie pomaga w przyspieszeniu a wręcz działa odwrotnie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiarygodny7 nieopłacony nawet podwójny zakup nie jest powodem blokady , nie napisałaeś wszystkiego ... prawda ?

oznacz moderatorów

wiarygodny7
#1 Nowicjusz

Byłem na allegro chyba więcej niż 15 lat bez zgrzytów. Mój nick wiarygodny7

To jest treść wysłana z allegro. Zrobiłem kilka razy jak kazali i nadal nic.

Na Twoim koncie zalogowała się nieuprawniona osoba. Dokonała ona zakupów na Allegro i/lub Allegro Lokalnie.

Dlatego:

• zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa,

• zresetowaliśmy hasło do Twojego konta.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiarygodny7 pewnie czeka cię autoryzacja DO

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@wiarygodny7 napisz do nas przez formularz. Dział bezpieczeństwa poinformuje Cię jakie kroki są potrzebne dla odblokowania konta.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiarygodny7  No to reakcja Allegro prawidłowa.  Konto jest zamknięte, możesz poprosić o zgodę na  otwarcie całkiem nowego konta,  tamto konto już zapomnij.

Oczywiście musisz uregulować zadłużenie wobec Allegro jakie zostało na  zamkniętym koncie.  Potem rozliczysz się z kuzynem.

oznacz moderatorów

wiarygodny7
#1 Nowicjusz

Tak. Ale "rozmawiam" z komputerem, a nie osobą. Po pierwsze nie wiem jakie jest zadłużenie. Mogę się tylko domyślać, że prowizja za zamówioną walizkę, a nie wysłaną. Poza tym wg mojej wiedzy nic nie zalegałem. Mało tego miałem wykupionego Smarta z którego siłą rzeczy nie mogłem skorzystać. Więcej grzechów nie pamiętam. Nie wiem jak zapoczątkować ponowne członkostwo w  Allegro, jak mam opłacić ewentualną prowizję od zamówionego przez kuzyna towaru i w jakiej kwocie. Tego wszystkiego maszyna mi nie powie.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@wiarygodny7 jeżeli pokazuje Ci się najpierw odpowiedź bota, musisz ją odrzucić, wtedy wiadomość zostanie przesłana do doradcy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiarygodny7 napisałeś wiadomość przez formularz?

Jeżeli nie sprzedawałeś to nie zalegasz z opłatami transakcyjnymi.

oznacz moderatorów