Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Złożyłem reklamację przez Allegro . Od zakupu minęło 14 dni. Posiadam Allegro Smart .Kontaktowałem się ze sprzedającym powiedział abym wysłał paczkę na adres firmy z allegro. Czy mam ją wysłać na własny koszt?
Jeśli reklamacja, to na koszt sprzedającego.
@alan240712 w przypadku uznania reklamacji, sprzedający zwraca kupującemu wszystkie poniesione koszty, więc możesz odesłać zamówienie na własny koszt.
Jednak zgodnie z przepisami, w przypadku reklamacji towaru z tytułu niezgodności z umową, konsument powinien udostępnić sprzedającemu towar do naprawy lub wymiany. Nie oznacza to, że musi go odesłać. Sprzedający jest zobowiązany odebrać towar od kupującego na własny koszt.
@alan240712 Złożyłem reklamację przez Allegr, nie musisz odsyłać tylko udostępnić odbiór sprzedającemu, napisz mu że niech obierze ale możesz odesłać ale tylko jak masz taką wole.
Konsument nie ponosi żadnych kosztów związanych z reklamacją towaru niezgodnego z umową. Składając reklamację, udostępnia sprzedawcy towar podlegający naprawie lub wymianie. Sprzedawca jest zobowiązany do odebrania towaru na swój koszt, a także ponosi koszty naprawy lub wymiany, w tym w szczególności koszty opłat pocztowych, przewozu, robocizny i materiałów. W przypadku odstąpienia od umowy konsument zwraca towar sprzedawcy na jego koszt