anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze

Client:99892212
#7 Wielbiciel#

Witam czy mogę odzyskać jakoś pieniądze jak transakcja przebiegła przez allegro zostałem oszukany na konto w grze osoba która to sprzedawała mnie oszukała i nie podała loginów do gry.

W allegro nie pokazuje mi w ogóle ze była taka transakcja ale mam potwierdzenie bankowe.

Co mogę zrobić takiej sytuacji 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Agent555
#19 Nestor#

Zgłosić sprawę na policję, pieniedzy nie odzyskasz 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:99892212 Jak na allegro to musi być na allegro: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione a jak poza to nic nie zrobisz, kasy nie odzyskasz.

oznacz moderatorów

fox_paws
#13 Ambasador#

Jeśli nie ma takiej transakcji w zakładce "zakupy", to transakcja nie była przez Allegro.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:99892212 poprosimy numer tego zamówienia, ale jeśli w jednym zdaniu piszesz "transakcja przebiegła przez allegro", a w następnym "W allegro nie pokazuje mi w ogóle ze była taka transakcja" to te zdania się wykluczają. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#8 Zapaleniec#

Witam.

Jeśli transakcja odbyła się bez pośrednictwa serwisu, to Allegro nie pomoże.

Pozostaje droga cywilna. Najważniejsze jest to czy zna Pan dane sprzedawcy, jak było płacone i czy może Pan w jakikolwiek sposób udowodnić czego dotyczyła transakcja. Jeśli uzgodnienia były telefoniczne, a płatność blikiem, to marne szanse. Ale może najpierw należy spróbować porozumieć się ze sprzedawcą - czasem brak realizacji zamówienia wynika z naprawdę prozaicznych powodów. W innych przypadkach czasem wystarczy sprzedawcę "zmotywować" dobrze sporządzonym pismem z wezwaniem do wydania przedmiotu transakcji. Policja, czy sąd to ostateczność...

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Prawdopodobnie kupiles

z

podeslanego Linka imitującego allegro. Wypłata nastąpiła w bankomacie 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Monika__L @Pewnie zwykłe ogłoszenie na lokalnie i dogadali się na whatsapp albo na discordzie etc. 

oznacz moderatorów