Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy mogę odzyskać jakoś pieniądze jak transakcja przebiegła przez allegro zostałem oszukany na konto w grze osoba która to sprzedawała mnie oszukała i nie podała loginów do gry.
W allegro nie pokazuje mi w ogóle ze była taka transakcja ale mam potwierdzenie bankowe.
Co mogę zrobić takiej sytuacji
Zgłosić sprawę na policję, pieniedzy nie odzyskasz
@Client:99892212 Jak na allegro to musi być na allegro: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione a jak poza to nic nie zrobisz, kasy nie odzyskasz.
Jeśli nie ma takiej transakcji w zakładce "zakupy", to transakcja nie była przez Allegro.
@Client:99892212 poprosimy numer tego zamówienia, ale jeśli w jednym zdaniu piszesz "transakcja przebiegła przez allegro", a w następnym "W allegro nie pokazuje mi w ogóle ze była taka transakcja" to te zdania się wykluczają.
Witam.
Jeśli transakcja odbyła się bez pośrednictwa serwisu, to Allegro nie pomoże.
Pozostaje droga cywilna. Najważniejsze jest to czy zna Pan dane sprzedawcy, jak było płacone i czy może Pan w jakikolwiek sposób udowodnić czego dotyczyła transakcja. Jeśli uzgodnienia były telefoniczne, a płatność blikiem, to marne szanse. Ale może najpierw należy spróbować porozumieć się ze sprzedawcą - czasem brak realizacji zamówienia wynika z naprawdę prozaicznych powodów. W innych przypadkach czasem wystarczy sprzedawcę "zmotywować" dobrze sporządzonym pismem z wezwaniem do wydania przedmiotu transakcji. Policja, czy sąd to ostateczność...
Pozdrawiam. Marek.
Prawdopodobnie kupiles
z
podeslanego Linka imitującego allegro. Wypłata nastąpiła w bankomacie
@Monika__L @Pewnie zwykłe ogłoszenie na lokalnie i dogadali się na whatsapp albo na discordzie etc.