anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać zwrot (raty Payu) jeśli spłaciłem już ten zakup w banku?

lucjan72
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, kupiłem na raty w allegro kilka przedmiotów ale jeden nie spełniał moich oczekiwań więc zwróciłem do sprzedawcy. Sprzedawca przeleał pieniądze na konto allegro Pay a oni przelali środki do banku lecz tu się zaczyna problem. Ja dwa dnie wcześniej spłaciłem ten kredyt w banku i konto zostało zamknięte 16.10.2023. A przelew od allegro Pay poszedł 18.10.23. Tak więc odbił się i wrócił bo technicznie jest to niemożliwe żeby został zaksięgowany w banku. Niestety allegro finanse twierdzi że oni zrobili zwrot i koniec tematu. Szczerze czuję się bezradny w tej sytuacji. Nie wiem co mam robić.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@lucjan72 jeżeli płaciłeś przez allegro pay to powinieneś mieć nadpłatę. Uzupełnij konto w zakładce opcje do zwrotu nadpłat i do 3 dni powinno wrócić na wskazane konto

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie zaczyna się problem po spłacie części zakupu sprzedajacy zwraca środki do Allegro pay. Masz zamknięte konto to powinny wrócić do Allegro Pay. Masz rację musiał przelew wrócić i niech nie rżną "głupa". Ty powinieneś zmienić w panelu na prawidłowy nr konta w banku.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

• Z Allegro Pay sp. z o.o. możesz się skontaktować:

1) listownie, pisząc na adres: Allegro Pay sp. z o.o., ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań;

2) telefonicznie, gdy zamówisz rozmowę na stronie: https://allegro.pl/pomoc/kontakt;

3) poprzez Formularz Kontaktowy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lucjan72 sprawdziłam to i sprawa została już wyjaśniona w korespondencji e-mail (sprawa nr 36963583), operator zlecił zwrot i środki zaksięgują się na Twoim koncie w ciągu 2 dni roboczych. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów