anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskac pieniadze

robertczak
#8 Zapaleniec#

Po przeprowadzeniu analizy nie stwierdziliśmy wady fabrycznej produktu. Do przedwczesnego zużycia koła zmiennych faz doszło poprzez nieprawidłową eksploatację części. Zbyt długi interwał przy wymianie oleju silnikowego, stosowanie nieprawidłowego oleju, utrzymywanie zbyt niskiego poziomu oleju w silniku. Opisane powyżej czynniki doprowadziły do przedwczesnego zużycia części, co nie wynika z wady fabrycznej produktu. Na tej podstawie odrzucamy Pańską reklamację.

Powiem tak wasza opinia o nie wymianie oleju i zbyt niski poziom olej , terz niewłasciwym oleju jest bzdurą ja nie mgłem sobie na takie coś pozwolic . Auto było urzywane codziennie na rechabilitacje mojego dziecka . Dlatego było wymieniane wszystko na czas.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedający odrzuca twoją reklamację, może. Teraz możesz się odwołać a najlepiej do rzecznika konsumentów po poradę.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

ewentualnie do sądu odwołanie lub ekspertyza u producenta i odwołanie u allegro

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ale jaka NASZA?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

albo mechanik z warsztatu mówił że wymienił a wlał zlewki oleju z innego auta bo takie cudaki też są, czyli naprawa do bramy i potem się nie znamy

oznacz moderatorów

robertczak
#8 Zapaleniec#

Olej wymieniam sam i wiem kiedy wymieniałem

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

To podaj ich do sądu i udowodnij swoje racje. Części samemu nie montowałeś mógl ci warsztat źle założyć mogłeś też nie ten olej co zaleca producent używać i wtedy to twoja wina będzie. Tu ci nikt reklamacji pozytywnie nie rozpatrzy na forum ty sobie masz zalatwić papiery np rzeczoznawcę.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@robertczak udaj się wpierw do rzecznika praw konsumenta ale bez rzeczoznawcy się nie obejdzie rzecznik może mieć adresy i dane rzeczoznawców z którymi współpracuje

oznacz moderatorów

robertczak
#8 Zapaleniec#

Załatwione przez allegro zwrot kasy . Obyło się bez sądu 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@robertczak a tak z ciekawości jaki silnik ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów