anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak połączyć dwa zakupy z licytacji w jedną przesyłkę? Ten sam wystawca aukcji i kupujący.

waldi1972_ww
#8 Zapaleniec#

Jak połączyć dwa zakupy z licytacji w jedną przesyłkę? Ten sam wystawca aukcji i kupujący.  Czas zakupu około 15 minut różnicy.

Sprzedający (z Danii) napisał że można łączyć takie zakupy i robią tak.

Jak połączyć te zakupy do płatności, za 2 zakupy w jedną przesyłkę z jednym kosztem wysyłki. Pojedyncze płatności to +25zł do każdego przedmiotu.

Z góry dzięki za podpowiedzi. W.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#
Jak połączyć zakupy z licytacji i kup teraz?

Na zwykłym Allegro połączysz - kup przedmiot przez Kup teraz, ale po przekierowaniu do banku NIE PŁAĆ. Potem wejdź w zakładkę Moje zakupy, anuluj rozpoczętą płatność, następnie zaznacz po lewej stronie przedmioty z licytacji i przedmiot z Kup teraz i na samym dole kliknij Zapłać. Na AL musisz się dogadać ze sprzedającym.
oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@waldi1972_ww Jak masz zakupione dwie pozycje z licytacji od tego samego sprzedawcy to zaznacz je obie i przejdź do płatności przez allegro a system sam powinien Ci naliczyć jeden koszt nadania (chyba że sprzedawca ma ustawione pojedyncze wysyłanie).

oznacz moderatorów

waldi1972_ww
#8 Zapaleniec#

Połączyłem 2 wygrane licytacje w jeden zakup do opłaty, teraz są już nierozłączne. Dziękuję za pomoc, nie wiedziałem że tak można.

Tylko że koszt przesyłki formularz wylicza x2, jak za każdy z nich odrębnie. Czy Sprzedający może jeszcze to zmienić jeśli licytacje są zakończone? Jak mam go zapytać? o)

Mówi że tak robią... :-?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jeśli nalicza koszt 2x to znaczy ze sprzedający ustalił taki koszt tylko na 1 przedmiot maksymalnie w paczce. Dlatego za 2 przedmioty kasuje 2 wysyłki. Po zakupie nie ma już możliwości zmiany tego. A jak go zapytać pewnie przez translator. Ale co z takiego pytania wyjdzie...

oznacz moderatorów

waldi1972_ww
#8 Zapaleniec#

Chce zrobić zwrot części wpłaty:

if you pay the other two items I can make the shipping cost for the two at 25 ZL in total.

Write when you have paid and we will refund you.

Poczekam i zobaczę, nie robią tego pierwszy raz.
Tak jak pisałeś, na AL musisz się dogadać ze sprzedającym 🐵 Dzięki za pomoc.

oznacz moderatorów