Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Opisze mój problem. Sprawa jest stara.
31.03.2023r. Moja żona założyła mi po kryjomu konto na allegro (mam zrzut ekranu TWOJE GMAIL WYMAGA DZIALANIA-czy jakoś tak. Wszystkie moje dane się zgadzają.
01.04.2023r. Dokonała zakupu "Pokrzyw wilcza jagoda" Płatność była blikiem.
Czy i Jak mogę sprawdzić z jakiego numeru telefonu zapłacono?
Czy aż tak to przemyślała i skorzystała z mojego jak np. się kąpałem.
Czy użyła swojego numeru.
W historii mojego konta nie mam takiej transakcji. A sprzedawca zlikwidował Swoje konto i nie może sprawdżić (albo nie chce).
Chce mieć pewno.
A...Dowiedziałem się o tym jak jak pod koniec marca 2025 chciałem sam sobie założyć konto i mój gmail był już przypisany do konta. Odzyskałem hasło. Mam tylko ten jeden zakup.
Może nie zapłaciła?
moim zdaniem po historię płatności musis iść do swoich bankow
ale tak po pierwsze: ty serio???
Serio serio. Czemu takie zdziwienie?Było zapłacone i dostarczone do domu na moje imię i nazwisko listem. W domu znalazłem 3 woreczki 2 były puste.
Swoją historię konta przejrzałem. Jej nie mogę.
@Client:110551736 A nie uważasz że jeśli coś zrobiono używajac Twoich danych,do tego zakup dotyczył rośłiny potencjalnie trującej to należałoby to zgłosić na policje?????
Nie wiem jakie masz relacje z żoną ale ( w zależnościod relacji) nalezałoby albo poważnie porozmawiać alboz głosić sprawe napolicje
Ot takie moje zdanie
Aktualnie brutalny rozwód.
I nie wiem co z tym robić. Nie pamiętam kiedy to było.
Ale 2 dni w łóżku się zwijałem z ból brzucha. Czegoś takiego nigdy nie miałem. Najpierw chciałem to sam zweryfikować.
I sprawdzić czy dosko
Doskonale się przygotowała.
@Client:110551736 cóż nie chce wnikać w cudze prywatne życie ale moim zdaniem od takich spraw jest policja
@Client:110551736 allegro takie dane ma i udostępni policji jak ta się zgłosi weryfikując zgłoszenie. Pytanie czy ciebie wtedy chociaż lekarz widział bo bez dowodów to ciężko będzie.
@Client:110551736 Twoje dywagacje nie mają sensu.
Oczywiście że żona mogła założyć konto z twojego telefonu, mogła dokonać różnych zakupów, na przykład w nocy gdy spałeś. Ale po zakupie zawsze idzie mnóstwo informacji o zapłacie, o przesyłce, a nawet prośba o komentarz. A ty przespałeś to wszystko?
Jeśli masz obawy o swoje zdrowie to po prostu zmień stołówkę, a szukanie śladów co było 2 lata temu to może jest interesujące ale nie będzie żadnym dowodem. Bo zawsze wyjdzie na to że to ty kupowałeś jagody i to ty planowałeś truć żonę.
A może być tak że to ty kupiłeś i chciałeś ją otruć 🤔
Napisz do allegro i dopytaj czy na twoim koncie są ukryte zakupy Historia zakupów ewentualnie pobierz kopie danych allegro.
To była godzina 14. Mówię z allegro nie korzystałem . Nawet nie wiedziałem że mam konto. Dowiedziałem się 2 lata później.
A takie coś się nie przedawnia.
Dzięki za pomoc
Ja to widzę tak założyła mi konto, kupiła, podała i wychodzi że sam sobie to zrobiłem. Tzw samobuj. Wręcz doskonały plan ale płatności w tym a czasie na kącie nie mam i moje pytanie było czy można sprawdzić numer z którego wyszedł blik.
@Client:110551736 "czy można sprawdzić numer z którego wyszedł blik"
Takie informacje na pewno ma Allegro ale nie wiem czy udzieli odpowiedzi. Można też poprosić o informację sprzedającego, on powinien mieć wyciągi bankowe i dane przelewów, bo na pewno trzyma te informacje z powodów podatkowych.
w przypadku blika nie można samodzielnie zidentyfikować banku.
Oni to jest odpowiedź.
Czyli służby.
Sprzedawca zamknął działalność w listopadzie 2023 . Prosiłem go aby sprawdzić w historię konta ale odmówił.binsie już więcej nie odezwał. Dzięki
@Client:110551736 Z jakiego konta dokonano płatności wie tylko operator płatności który ją obsługiwał.
Sprzedający nie ma możliwości sprawdzenia z jakiego konta dokonano płatności.
Nie, operator płatności nie wie z jakiego nr telefonu wyszedł BLIK. On zna tylko nr konta (BLIK to nakładka na system Expres Elixir, po stronie odbiorcy jest to przelew ekspresowy).
Tak więc nr telefonu raczej nie uzyskasz, ale nr konta bankowego z którego poszedł przelew już tak.
Zbrodnia to niesłychana:
Pani chce zabić Pana!
Nic nie mówiąc nikomu,
zamawia po kryjomu
pokrzyw wilczą jagodę,
by skrócić życie młode.
Czyni to przy niedzieli
- gdy Pan właśnie w kąpieli -
i jednym cichym klikiem
płaci zdradzieckim blikiem!
To na Prima Aprilis taki dowcip miał być.....😈