anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawdzic oryginalnosc produktow?

joshi111
#8 Zapaleniec#

Witam, chcę zakupic kilka rzeczy od tego sprzedającego: https://allegro.pl/uzytkownik/shopnonstop24?bmatch=cl-dict210105-ctx-uni-1-2-0112

Zadałem pytanie czy produkty są oryginalne, albo mimo ze sie loguje to nie odpisuje...

Czy jesteście w stanie pomoc mi (skoro sprzedawca nie odpisuje) i napisac, czy oferowane przez niego produkty są oryginalne?

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

Client:79577720
#14 Krzewiciel#

Na allegro nie można sprzedawać podrabianych produktów. 

oznacz moderatorów

domkar04
#14 Krzewiciel#

nie dotyczy sprzedawców z chin 🤣

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Client:79577720 - "Na allegro nie można sprzedawać podrabianych produktów. " - dobre... przecież All z tego słynie...

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

Client:79577720
#14 Krzewiciel#

@maxr01 zdaję sobie z tego sprawę 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@joshi111 Sprawa jest prosta, skoro nie odpisuje, to mogą być nieoryginalne. Gdyby były oryginale chętnie by to potwierdził. Odpuść sobie.

oznacz moderatorów

PromykSB
#11 Animator#

@joshi111 
Sprawa oczywiście nie jest prosta. Skoro nie odpisuje to nie odpisuje. Produkty mogą być oryginalne. Jeżeli wiadomość gdzieś nie zaginęła - to na pewno odpisze. 

Jeżeli nie masz na to dość cierpliwości - to po prostu kup gdzie indziej.

Tym czasom logowania bym jakoś specjalnie nie ufał... Mogło to oznaczać, że któraś ze stron na allegro się temu użytkownikowi odświeżyła, że program skorzystał z API na jego koncie, albo, że na komórce wyświetlił się w aplikacji spam od allegro.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Aha, i sprawdź, czy już za samo to pytanie przypadkiem nie wpisał Cię na czarną listę. Będziesz miał dowód 🙂

oznacz moderatorów

joshi111
#8 Zapaleniec#

Witam, w jaki sposob mozna sprawdzic czy ktos wpisal na czarna liste?

oznacz moderatorów

PromykSB
#11 Animator#

Próbując dokonać zakupu.

Tylko pytanie brzmi: po co?

Za sam brak odpowiedzi na maila sprzedający zostanie ukarany. Jeżeli dodał Cię na czarną listę - to co ta wiedza zmieni dla Ciebie?

oznacz moderatorów

joshi111
#8 Zapaleniec#

zreszta racja , skoro nie odpisuje to raczej nie chce odpowiedziec 🙂 A wnioski nasuwaja sie same

oznacz moderatorów

PromykSB
#11 Animator#

@joshi111 

Nie nasuwają się. Skąd wniosek "nie chce"?

Podpowiem: brak odpowiedzi jest dla sprzedającego gorszy w efektach niż wysłanie na drzewo.

Brak odpowiedzi kończy się obniżeniem trafności, a to prowadzi do obniżenia dochodów. Allegro braki odpowiedzi karze.

oznacz moderatorów

kasi_ak
#12 Orędownik#

Ceny nie sa jakos podejrzanie niskie, powidzial bym outletowe😉 malo zdjec i slaby opis ale raczej oryginaly ale z outletu

oznacz moderatorów

domkar04
#14 Krzewiciel#

możesz też poszukać poradników jak odróżnić podróbkę od oryginału

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

joshi111 - Czy jesteście w stanie pomoc mi (skoro sprzedawca nie odpisuje) i napisac, czy oferowane przez niego produkty są oryginalne?

Ja potrafię - poczekaj 2-3 dni. Nie odpisuje - sprawa jasna. A może jesteś "łowcą okazji cenowych" ?

Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Czy to cena zachęca Cię do zakupu? Czy przypadkiem nie warto dołożyć 20-30% do ceny i kupić oryg. u sprawdzonego sprzedającego?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@joshi111 no powiem Ci że tutaj hasło "CCC" raczej się nie sprawdza...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@joshi111 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Przesłałam je do odpowiedniego działu, który zweryfikuje oryginalność oferowanych przez tego Sprzedającego produktów. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Jak zweryfikuje?? Przecież Wy zawsze piszecie po zgłoszeniu przez formularz, że nie macie takiej możliwości, że ewentualne działania możecie podjąć wyłącznie po zgłoszeniu przedstawiciela marki lub znaku towarowego i zostawiacie w spokoju aukcje z podróbkami. Przerabiane 1000 razy. Mogę zacytować takie odpowiedzi udzielane w wielu korespondencjach.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 w pewnych sytuacjach, w porozumieniu z przedstawicielami marek weryfikujemy oryginalność przedmiotów sprzedawanych na Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Sorry 😄

oznacz moderatorów