Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem dlaczego Allegro pozwala na negatywne opinie gdzie podczas dyskusji udowadnia się kupującym że głośnik został uszkodzony z powodu nieprawidłowego użytkowania oraz odrzuca się reklamacje. Przez to że jest brak wyzwisk bądź bardzo niewielu ich restrykcji mogą oczerniać firmę tylko i wyłącznie dlatego że nie uzna się reklamacji po ich myśli
oceny są subiektywne
Allegro powinno też brać pod uwagę że jeżeli udowadnia się dlaczego reklamacja jest negatywna a klient specjalnie informuje że wystawi opinie by ostrzec innych to dla mnie jest jednoznaczne z próbą zmuszenia do zmiany decyzji reklamacyjnej
Oraz powinni brać pod uwagę kiedy produkt został wysłany od dnia zgłoszenia dyskusji. Z powodu że minął miesiąc i mimo wszystko poczekaliśmy na podesłanie sprzętu.
@Client:107242458 rozumiem Twoją perspetywę, natomiast proszę zwróć uwagę na fakt, że zgodnie z prawem kupujący ma prawo do swojej opinii, a my nie mamy prawa w to ingerować jeśli opinia nie narusza zasad czy regulaminu.
W tym przypadku opinia została wystawiona po odrzuconej reklamacji i zostało to opisane w dyskusji. Nie jest to opinia subiektywna. Dodatkowo uszkodzenie sprzętu było zupełnie inne i klient wysłał sprzęt mimo wszystko po miesiącu a nie do 14 dni. Taka opinia nie jest subiektywna jest złośliwa.
@Client:107242458 jeśli uważasz, że opinia narusza prawo to masz możliwość skierowania sprawy na drogę prawną. My podjąć działań nie możemy w takiej sytuacji.
Uważam że jako serwis allegro powinniście zmienić sposób oceniania nas przez klientów zwłaszcza że macie podgląd do dyskusji a nie czekać aż będą zakazane przez was słowa. Zwłaszcza że to Wy układanie regulamin jak działa wasza platforma. Skoro udowadnia się klientowi że wada nie jest wada ukrytą a spowodowana złym użytkowaniem i rozerwaniem części sprzętu.
gdvorek mnie wystawiła opinie osoba która wcześniej mi groziła ze kupi dla i da negatywa
oczywiście - allegro nie widzi problemu
czy to tez nazywacie subiektywną oceną
żal
na allegro sprzedaje się coraz gorzej
nie możesz podskoczyć klientowi bo ten zaraz wystawi nagtwa a to wiaze się z niska jakością
i nie masz wyników oraz bloka dostajesz za niską jakość sprzedaży
Dramat
uruchomiałam Shoppera, jak tylko sprzedaż mnie zadowoli znikam stąd
I o to mi właśnie chodzi kupujący może dosłownie wszystko. Czy to zwroty z powodu bo dobrało się coś do smarta, czy to że nie uznasz reklamacji udokumentuje się to zdjęciami a nie patrzą ile reklamacji się rozpatrzyło pozytywnie. Skoro mogą korzystać z AP i no allegro im nie uzna to też powinno się oceniać ich własne reklamacje. Ewentualnie brak możliwości oceniania skoro wypłaca się im kasę z AP
@Client:107242458 są określone zasady w regulaminie, kiedy możemy usunąć opinię. Natomiast jeśli nie narusza ona naszego regulaminu nie możemy usuwać takich opinii. Sprzedający może skierować sprawę na drogę prawną i tam domagać się swoich praw.
@AlleMakijazPL jeśli zgłosiłeś do nas taką sytuację, proszę o nr zgłoszenia, zweryfikuję to.
gdvorek BARDZO PROSZE zgłoszenie o grożeniu mi był konsultowany 48986187
otrzymałam taka odpowiedz
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Zostałam powiadomiona, że nasz dział bezpieczeństwa podjął odpowiednie kroki względem wskazanego użytkownika.
odczekała kilka tygodni i dokonała zakupu , ja go wysłałam
Pani zgłosiła zwrot - ja zwróciłam środki
po czym wystawiła negatywa
Zgłosiłam to do was w zgłoszeniu o numerze "50220838
W związku z tym po weryfikacji widzę, że obie sprawy zarówno 48986187 jak i ta 50220838 dotyczy tego samego zgłoszenia.
Dodatkowo kwestia komentarza została poruszona przez Państwo w sprawie 48986187.
Widzę również po weryfikacji, że komentarz nie daje mi możliwości ingerencji. Kupujący porusza kwestie jakości produktu do czego ma prawo w komentarzu transakcyjnym.
nie no fantastycznie brak słów dosłownie
@AlleMakijazPL zweryfikuję to. Proszę o cierpliwość.
gdvorek jak pan ma chęć
ja juz się pogodziłam z tym , że kupujący mogą wszystko a my sprzedający musimy tańczyć jak nam zagrają .
W swoim sklepie mogę robić co uważam
natomiast tutaj musze dostosowywać się do portalu Allegro
i naginąć prawo zwrotu
trzymać palce kupującemu z obawy o opinie
każdy tak ma sprzedając tutaj -
I to się zgodzę z Tobą. Musimy wszystko robić pod kupującego nawet jak coś się stanie ze sprzętem z ich winy to najlepiej przyznać im zwrot by tylko nie wystawili negatywa bo po odrzuceniu reklamacji obrzucają nas błotem. Po odrzuconej reklamacji mogą ponownie otworzyć dyskusje i znowu zareklamować sprzęt z innego powodu a wiadomo że chodzi o to samo co wcześniej. I tak w kółko a Ty musisz wszystko zgodnie z ich regulaminem bo oni boją się by sprzedający nie nadużywali ale idzie to bardziej w stronę kupującego że on może nas obsmarować błotem bo to subiektywna opinia że coś zepsuł.
Client:10724245
abym jej potwierdziła oryginalność
Odpisałam, ze może pani przyjechać do mnie i sama to zweryfikować przy mnie
co chwile się czegoś czepiała Prosiła o zdjęcia - robiłam wszystko co chciała,
ale Pytającej wiecznie coś nie pasowało, aż w końcu przestałam odpowiadać, uznałam bowiem ze to żadnej klient , tylko pismak .
po 2 dniach bez odpisywania napisała mi to
Powiem bez ogródek.. ja kupię od pani ten krem, ale jeśli się okaże podróbką, a to wyczuję to panią zniszczę, nie tylko na Allegro. A że jestem dziennikarką i osobą publiczną tym bardziej to upublicznię, jeśli produkt, który od pani kupię okaże się fiaskiem. Zrobię zdjęcia i puszczę je do netu
Możemy tak się umówić? 🙂
Zgłosiłam to do nich - ci odpisali mi ze :
dziękuję za wiadomość.
Zostałam powiadomiona, że nasz dział bezpieczeństwa podjął odpowiednie kroki względem wskazanego użytkownika.
pani się wystraszyłam pozornie bo juz nie odpisywała
po miesiącu kupiła coś wtedy nawet nie wiedziałam ze to właśnie ta osoba dopiero jak zrobiła zwrot - coś mi zaświtało
Allegro nie widzi problemu a ja nie mam jak się bronić chyba ze pojde do sądu
oczywiście nigdzie nie pójdę bo zanim się sprawa zakończy minie rok i opinie pójdzie do archiwum
przykre to jest ale co zrobisz -
Raz mieliśmy sytuację że komuś nie przyznaliśmy reklamacji. Z rok temu zaczął kupować na innych naszych profilach i hit byl taki że kupował coś, czekał aż wyślemy po czym dawał negatywa i zwrot bez podania przyczyny. Groziły nam blokady przez niego 😕 fart taki że znaleźliśmy na czacie ko konkretnego konsultanta który przyjrzał się sprawie i pomógł. Ale na takich trafić to jest wyczyn.
Kiedy była babka głupia głośnik zaznaczony używany. Napisała opinie że przyszedł że śladami użytkowania a głośnik miał być nowy. Allegro też nie usunęło opinii. Głupota to jest to że mają 90 dni na opinie sprzętu ;/ powinno być góra miesiąc.
najgorsze jest to że nie możesz nawet takiego zablokować
bo musi kupić coś 3 x u ciebie i tylko na 180 dni
gdybym mogła to bym ją zablokowała a chciałam to odpisał mi na czacie Konsultant ze nie mogę i efekt taki ze kupiła wystawiła negatyw ale to subiektywna przecież ocena
Najlepsi są Ci co kupują a nagle chcą rekompensatę bo nagle magicznie coś jest nie tak. Mimo że ma zdjęciach już daje się dosłownie wszystko co produkt zawiera. Opisuje dokładnie co jest w zestawie.
ostatnio gość kupił u mnie perfum
pomyliłam się i wysłałam mu perfum , ale omyłkowo inny Różnica- była bardzo niewielka ten sam ale Ten był Scenic a tamten la perfum ale nuty , butelka podobna
Zgłosił, ze może zostawić go ale chce coś tam w zamian gratisowy po zwrocie Versace on akurat był tani itd wiec się zgodziłam
to był moj błąd:
Pan uznał, ze jak ja taka hojna to będzie mnie doił bez końca
Kupił za jakis czas perfum inny, i zgłosił ze cos tam przecieka
poprosiłam o zwrot
naciskał o - rekompnastę
ja nie bardzo chciałam wiec zaczał mnie juz straszyć negatywem
ok mowie ile chce on 110 masz wysłałam
i blok
napisał mi ostatnio ze bardzo mnie lubi i chce dalej kupować ja napisałam m mu ze nie chce takich klientów , wyjaśniłam mu dlaczego
codziennie mi wypisuje dzień dobty i czy zmiennie zdanie
nie , nie zmiennie zdania 🙂 raz można mnie nazwijmy to " omamić ", ale widac było ze ona taki z natury .