anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak to możliwe że sprzedającemu ubywa kupujących?

adek12
#3 Debiutant#

cześć,

Jak to możliwe że sprzedającemu(firma) ubywa kupujących?

mam zamiar kupić laptopa, zadałem pytania do sprzedawcy ale nie odpowiada od kilku dni a widzę że loguje się.

Zaglądam do jego komentarzy i na interesującą mnie "aukcję" i zadziwia mnie że na samym początku było chyba 6 kupujących, wczoraj na pewno było 4 kupujących a dziś jest już tylko 2...

Może mi ktoś wyjaśnić czy to normalne?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Wyjaśnić nie może ale może to mieć coś wspólnego z gorszym dostępem do ofert przez kupujących.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@adek12  napisał(a):

cześć,

Jak to możliwe że sprzedającemu(firma) ubywa kupujących?

mam zamiar kupić laptopa, zadałem pytania do sprzedawcy ale nie odpowiada od kilku dni a widzę że loguje się.

Zaglądam do jego komentarzy i na interesującą mnie "aukcję" i zadziwia mnie że na samym początku było chyba 6 kupujących, wczoraj na pewno było 4 kupujących a dziś jest już tylko 2...

Może mi ktoś wyjaśnić czy to normalne?

Tu masz powód:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/brak-opcji-rozłącz-te-same-oferty/m-p/767665#M...

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Panowie nie doczytali chyba. Oczywiście mają jednak przy tym trochę racji, bo to jest konsekwencja łączenia ofert, że później mniej kupują. Wyjaśnienie jest proste. licznik zlicza z ostatniego miesiąca. Więc jak akurat 30 dni wcześniej ktoś kupił, a teraz nie to ubyło kupujących daną ofertę. Tak samo jest z komentarzami, tylko tu stare znikają po roku, a kupujący w ofercie po miesiącu.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Pokazuje zakup lapka z ostatnich 30 dni przez kupujących allegro tzw popularność

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@adek12 Tak, to jest normalne. Jak napisały koleżanki i napisali koledzy poniżej, licznik pokazuje zakupy z ostatnich trzydziestu dni - jeśli więc nie było nowych zakupów, a dni mijają, to stan się zmniejsza

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Barzy_TPI
#13 Ambasador#

@adek12  Jw. - licznik jest z ostatnich 30 dni

Również jw. - jest to spowodowane zapewne nową "wyszukiwarką", która umiemożliwia znalezienie konkretnego przedmiotu, który chce się kupić.

oznacz moderatorów