anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ukarać sprzedającego który wysyła nie takie produkty jakie ma w ofercie

wwojtek_cz
#7 Wielbiciel

Kupiłem kostkarkę do lodu przyszła inna nie taka jak w ofercie zadzwoniłem do sprzedającego ,po rozmowie telefonicznej sprzedający kazał zaznaczyć że uszkodzony towar wraz z opakowaniem i będzie wymiana przeprosił mnie za inny towar i wysyła drugi.Przyszla druga kostkarka też inna jak w ofercie zadzwoniłem do sprzedającego to mi kazał pędzlem przemalować jeśli mi się nie podoba.Rozłączył się bez słowa. Co zrobić z takim nie uczciwym sprzedającym?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wwojtek_cz  ja proponuję karę chłosty😉, no i jak Ci kostkarka nie pasuje, to zwyczajnie zrób  zwrot, albo reklamuj niezgodność towaru

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zwrotu już nie zrobi, bo go zużył tzn darmową odsyłkę. A na normalny też pewnie czas minął przy takich perturbacjach.  W dodatku zaznaczył towar uszkodzony zamiast inny niż zamiatany. Nie wiem co z  tego w toku dyskusji może wyjść.

wwojtek_cz
#7 Wielbiciel

Allegro miało chronić kupujących ale widzę że nieuczciwy sprzedający jest ważniejszy bo na kim będą kasę zarabiać 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Czasem chroni czasem nie. Program ochrony jest uznaniowy. Jedyne co możesz to otworzyć ponowną dyskusję i wzywać pracownika Allegro na pomoc, aż w końcu któryś zadziała...

wwojtek_cz
#7 Wielbiciel

Reklamowałam to ktoś zakończył dyskusję twierdząc że towar jest zgodny z opisem wysyłalem zdjęcia ze jest inny jak w ofercie ,straszna lipa

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wwojtek_cz  zawsze możesz reklamować ponownie, reklamacja nie jest jednorazowa

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Otwórz. Po 24h wzywaj pracownika Allegro i rób to do skutku. Tylko nie wyjeżdżaj z takimi słowami jak np. "oszukał" itp., bo wtedy na bank odeślą Cię na policję, a potem jeszcze zawołają o dowód z podjęcia postępowania, a policja odrzuconymi reklamacjami się nie zajmuje i będzie pozamiatane...

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

mdrogeria_0-1761281430159.png

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @wwojtek_cz. Nie możemy ingerować w decyzję reklamacyjną sprzedającego. Jeśli ją odrzucił, to nie możemy go zmusić do zmiany zdania. 

W Dyskusji sprzedający zaproponował, abyś odesłał towar jako zwrot. Możesz skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny i odesłać produkt do sprzedającego.
Ważne, abyś poinformował sprzedającego o tym, że zmieniasz swoje uprawnienie z reklamacji na odstąpienie od umowy - możesz to zrobić na przykład w Centrum wiadomości

Wcześniej odesłałeś towar opłacając kuriera, więc opcja darmowego zwrotu jeszcze jest dostępna w tym zamówieniu. Jeśli zdecydujesz się na zwrot i napotkasz problemy z wygenerowaniem etykiety, to daj znać.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów