Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem kostkarkę do lodu przyszła inna nie taka jak w ofercie zadzwoniłem do sprzedającego ,po rozmowie telefonicznej sprzedający kazał zaznaczyć że uszkodzony towar wraz z opakowaniem i będzie wymiana przeprosił mnie za inny towar i wysyła drugi.Przyszla druga kostkarka też inna jak w ofercie zadzwoniłem do sprzedającego to mi kazał pędzlem przemalować jeśli mi się nie podoba.Rozłączył się bez słowa. Co zrobić z takim nie uczciwym sprzedającym?
@wwojtek_cz ja proponuję karę chłosty😉, no i jak Ci kostkarka nie pasuje, to zwyczajnie zrób zwrot, albo reklamuj niezgodność towaru
Zwrotu już nie zrobi, bo go zużył tzn darmową odsyłkę. A na normalny też pewnie czas minął przy takich perturbacjach. W dodatku zaznaczył towar uszkodzony zamiast inny niż zamiatany. Nie wiem co z tego w toku dyskusji może wyjść.
Allegro miało chronić kupujących ale widzę że nieuczciwy sprzedający jest ważniejszy bo na kim będą kasę zarabiać
Czasem chroni czasem nie. Program ochrony jest uznaniowy. Jedyne co możesz to otworzyć ponowną dyskusję i wzywać pracownika Allegro na pomoc, aż w końcu któryś zadziała...
Reklamowałam to ktoś zakończył dyskusję twierdząc że towar jest zgodny z opisem wysyłalem zdjęcia ze jest inny jak w ofercie ,straszna lipa
@wwojtek_cz zawsze możesz reklamować ponownie, reklamacja nie jest jednorazowa
Otwórz. Po 24h wzywaj pracownika Allegro i rób to do skutku. Tylko nie wyjeżdżaj z takimi słowami jak np. "oszukał" itp., bo wtedy na bank odeślą Cię na policję, a potem jeszcze zawołają o dowód z podjęcia postępowania, a policja odrzuconymi reklamacjami się nie zajmuje i będzie pozamiatane...
Cześć, @wwojtek_cz. Nie możemy ingerować w decyzję reklamacyjną sprzedającego. Jeśli ją odrzucił, to nie możemy go zmusić do zmiany zdania.
W Dyskusji sprzedający zaproponował, abyś odesłał towar jako zwrot. Możesz skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny i odesłać produkt do sprzedającego.
Ważne, abyś poinformował sprzedającego o tym, że zmieniasz swoje uprawnienie z reklamacji na odstąpienie od umowy - możesz to zrobić na przykład w Centrum wiadomości.
Wcześniej odesłałeś towar opłacając kuriera, więc opcja darmowego zwrotu jeszcze jest dostępna w tym zamówieniu. Jeśli zdecydujesz się na zwrot i napotkasz problemy z wygenerowaniem etykiety, to daj znać.