anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak usunąć zapisane konta blik? (płatność bez kodu)

MAMY ROZWIĄZANIE!
linux522
#8 Zapaleniec#

Mam problem, ponieważ płatność blikiem nie zawsze kończy się sukcesem. Czasem nie pyta którego banku chcę użyć (raz dziewczyna zapłaciła swoim blikiem i zapisaliśmy jej konto). Teraz zdarza się, że podczas zakupu nie zapyta nawet czyjego konta użyć u próbuje uzyć jej, albo nie używa żadnego i płatność się nie udaje. Jak usunąć z pamięci mojego konta allegro przypsane konta blik?

oznacz moderatorów
44 ODPOWIEDZI 44
koltat
#11 Animator#

Z tego co wiem to zapisane zaufane strony płatności blik usuwasz w aplikacji banku na swoim telefonie.

-None-
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@linux522 Podczas wyboru metody płatności oraz formy dostawy, kliknij proszę w przycisk "Zmień", tak jak na tym obrazku: 

_HolaOla__0-1584001701851.png

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KAMILSAKOWSKI
#1 Nowicjusz#

A jak usunac blik bez kodu dane konta z banku blik calkiem jesli ktos sie wlamie i nakupi rzeczy i paczki poleca a kasa przepadnie?

oznacz moderatorów
ZberekNP
#7 Wielbiciel#

Udało CI się usunąć zapisane konto do płatności blik bez kodu? Mam ten sam problem ;/

oznacz moderatorów
aspeedy5
#7 Wielbiciel#

Dołączam się do pytania!

oznacz moderatorów
linux522
#8 Zapaleniec#

w sumie od jakiegoś czasu przestało wybierać blika mojej dziewczyny z automatu więc przestałem się tym interesować

oznacz moderatorów
balis_88
#1 Nowicjusz#

Wchodzisz w aplikacje banku > Blik > ustawienia i tam masz wszystkie powiązane strony, przelgądarki, aplikacje. Wystarczy, ze tam usuniesz allegro i problem rozwiązany 🙂

oznacz moderatorów
Lukasz_G8
#7 Wielbiciel#

Potwierdzam. W aplikacji ING tak jest. Allegro zapisało się w funkcji "zakupy bez kodu"

oznacz moderatorów
skotzbyszek
#7 Wielbiciel#

W mBank też jest taka opcja. 

oznacz moderatorów
suszi
#9 Pomysłodawca#

OK, a jak to zrobic z ALLEGRO ? raz ktoś u mnie zapłacił blikiem, i teraz wciąż mam jego konto, którego NIE CHCĘ
przecież to jest zapamiętane nie tylko w aplikacji banku, ale też po stronie allegro / ciasteczek, albo jakos w przeglądarce...

oznacz moderatorów
suszi
#9 Pomysłodawca#

Co jeśli nie mam możliwości usunięcia w banku?

oznacz moderatorów
Mateusz1500
#7 Wielbiciel#

Tak, usuwanie w aplikacji banku to jedna rzecz. Ja mam za to taki problem, że Allegro nie pyta mnie o nowe źródło płatności BLIKiem tylko wali wyborem aplikacji, której mam użyć. A ja oczywiście wtedy mam zamiar zapłacić jeszcze inną aplikacją i jej blikiem, ale możliwości podania kodu nie ma.
Potem zakup wisi godzinami, aż się anuluje i będzie można z mozołem szukać opcji innej płatności (4-ego dostawcy blików).
Bardzo niewygodny ten ułatwiacz 😞
Zawiedziony...

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

Z poziomu allegro zapisane karty i konta usuwa się w tej https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/metody-platnosci zakładce.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
freelancer7
#2 Obserwator#

Na tej karcie mam wpisaną tylko jedną kartę. W aplikacji ING i Millenium nie mam żadnych zapisanych na stałe płatności BLIK, a allegro tak czy inaczej przy próbie płatności wyrzuca informację: "Allegro jest na liście zapamiętanych sklepów w aplikacji Twojego banku, więc nie musisz podawać kodu BLIK."

oznacz moderatorów
suszi
#9 Pomysłodawca#

Tam nie ma BLIKa

oznacz moderatorów
linux522
#8 Zapaleniec#

na pewno nie masz opcji "zapłać z kodem"?

oznacz moderatorów
KacBut
#1 Nowicjusz#

Jeżeli ktoś ma problem taki, że nie może wpisać kodu Blik, bo Allegro z automatu wybiera jeden bank bez kodu to rozwiązanie: wcisnąć ,,Podsumowanie,, i tam jest zakładka ,,Metoda płatności,, wystarczy wybrać ,, Zapłać z kodem,, i można wpisać Blik z innego banku 😉

oznacz moderatorów
Boguch 1
#1 Nowicjusz#

No właśnie też nie - nawet po wybraniu opcji płacenia z kodem, pokazuje się tylko blik z dwóch banków, w których nie mam już konta i nie mam opcji dodania nowego banku do wygenerowania kodu BLIK

oznacz moderatorów