Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem, ponieważ płatność blikiem nie zawsze kończy się sukcesem. Czasem nie pyta którego banku chcę użyć (raz dziewczyna zapłaciła swoim blikiem i zapisaliśmy jej konto). Teraz zdarza się, że podczas zakupu nie zapyta nawet czyjego konta użyć u próbuje uzyć jej, albo nie używa żadnego i płatność się nie udaje. Jak usunąć z pamięci mojego konta allegro przypsane konta blik?
Z tego co wiem to zapisane zaufane strony płatności blik usuwasz w aplikacji banku na swoim telefonie.
@linux522 Podczas wyboru metody płatności oraz formy dostawy, kliknij proszę w przycisk "Zmień", tak jak na tym obrazku:
A jak usunac blik bez kodu dane konta z banku blik calkiem jesli ktos sie wlamie i nakupi rzeczy i paczki poleca a kasa przepadnie?
Udało CI się usunąć zapisane konto do płatności blik bez kodu? Mam ten sam problem ;/
Dołączam się do pytania!
w sumie od jakiegoś czasu przestało wybierać blika mojej dziewczyny z automatu więc przestałem się tym interesować
Wchodzisz w aplikacje banku > Blik > ustawienia i tam masz wszystkie powiązane strony, przelgądarki, aplikacje. Wystarczy, ze tam usuniesz allegro i problem rozwiązany 🙂
Potwierdzam. W aplikacji ING tak jest. Allegro zapisało się w funkcji "zakupy bez kodu"
W mBank też jest taka opcja.
OK, a jak to zrobic z ALLEGRO ? raz ktoś u mnie zapłacił blikiem, i teraz wciąż mam jego konto, którego NIE CHCĘ
przecież to jest zapamiętane nie tylko w aplikacji banku, ale też po stronie allegro / ciasteczek, albo jakos w przeglądarce...
Co jeśli nie mam możliwości usunięcia w banku?
Tak, usuwanie w aplikacji banku to jedna rzecz. Ja mam za to taki problem, że Allegro nie pyta mnie o nowe źródło płatności BLIKiem tylko wali wyborem aplikacji, której mam użyć. A ja oczywiście wtedy mam zamiar zapłacić jeszcze inną aplikacją i jej blikiem, ale możliwości podania kodu nie ma.
Potem zakup wisi godzinami, aż się anuluje i będzie można z mozołem szukać opcji innej płatności (4-ego dostawcy blików).
Bardzo niewygodny ten ułatwiacz 😞
Zawiedziony...
Z poziomu allegro zapisane karty i konta usuwa się w tej https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/metody-platnosci zakładce.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Na tej karcie mam wpisaną tylko jedną kartę. W aplikacji ING i Millenium nie mam żadnych zapisanych na stałe płatności BLIK, a allegro tak czy inaczej przy próbie płatności wyrzuca informację: "Allegro jest na liście zapamiętanych sklepów w aplikacji Twojego banku, więc nie musisz podawać kodu BLIK."
Tam nie ma BLIKa
na pewno nie masz opcji "zapłać z kodem"?
Jeżeli ktoś ma problem taki, że nie może wpisać kodu Blik, bo Allegro z automatu wybiera jeden bank bez kodu to rozwiązanie: wcisnąć ,,Podsumowanie,, i tam jest zakładka ,,Metoda płatności,, wystarczy wybrać ,, Zapłać z kodem,, i można wpisać Blik z innego banku 😉
No właśnie też nie - nawet po wybraniu opcji płacenia z kodem, pokazuje się tylko blik z dwóch banków, w których nie mam już konta i nie mam opcji dodania nowego banku do wygenerowania kodu BLIK