Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam zamiar kupić przez allegro koparko ładowarko i chciałem się dowiedzieć jak wygląda zwrot pieniędzy bo nie jestem w stanie jechać w Polskę i oglądnąć ta koparkę. Czy mogę kupować w sciemno i jak mi się spodoba to mogę to zwrócić i jakoś szybko odzyskam pieniądze ?
@beny002 po odstąpieniu od umowy sprzedawca ma 14 dni na zwrot środków .Zastanów się jednak nad ew, kosztami zwrotu , ktore raczej będziesz musiał pokryć .
@mdrogeria
Zwłaszcza, że to taki towar którego bez "użycia" trudno sprawdzić.
@beny002
Kupować możesz "w ciemno", ale jeżeli myślisz o zwrocie już przed zakupem to:
- upewnij się, że Sprzedający udostępnia tzw. "zwroty" w zakładce na Allegro
- upewnij się, że będzie Ci przysługiwało prawo do odstąpienia od Umowy z Art. 27 UoPK (a zakup spełni warunki zakupu konsumenckiego)
- sprawdź: jaki jest koszt ew. odesłania rzeczy do Sprzedającego
- pomyśl: czy będziesz w stanie sprawdzić rzecz (w oczekiwanym przez siebie zakresie) bez jej użycia, a jeżeli użyjesz: czy jesteś w stanie zaakceptować konieczność pokrycia kosztów wynikających z ew. zmniejszenia wartości tej rzeczy (np. nowa rzecz po użyciu - nawet jednorazowym - już nie będzie nowa)
@beny002 Nie daj się nabrać na te koparki, to często próba oszustwa. Na Allegro nie kupuje się pojazdów, to tylko ogłoszenia. Żadnej rekompensaty od Allegro nie otrzymasz. Nie płać z góry.