anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak złożyć skargę na sprzedawcę, który kłamie?

KateCath
#7 Wielbiciel#

Dobry wieczór.

Kupiłem jedną puszkę po 180 tabletek, wysłano mi dwie puszki po 90 tabletek. Jedna z puszek miała w połowie oderwaną folię na szyi. Niestety nie zrobiłam zdjęć. Dlatego po prostu wystawiłem negatywną ocenę.

Sprzedawca pisze do mnie z pytaniem - z czego jestem niezadowolony? I udaje, że w porządku jest wysłać nie to, co zostało zamówione. Próbuje mi coś zasugerować, żebym zmieniła ocenę. Nie zmieniam, bo uważam, że jest zasłużona.

Następnie sprzedawca publicznie odpowiada na moją ocenę, że zakup został uszkodzony podczas transportu. Ani słowa o tym, co nie zostało wysłane. Tak, to dostawa Allegro z jednego banku zrobiła dwa, a nie zamierzali nie to przysłali, co sami potwierdzili w korespondencji.

A potem sprzedawca publicznie ujawnia mnie jako niechętną do rozwiązania problemu. Chciałam zostawić to tak, jak jest, ale to już po prostu oburzające: popełnili błąd, a teraz publicznie mnie zawstydzają, a siebie aniołami wystawiają.

Co mogę zrobić, aby przywrócić sprawiedliwość? Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Bylo zaraz reklamować, zrobić zdjęcia. A czy 2x90 jest czym złym niż jedna puszka 180? pytam bo nie wiem o co chodzi i jaki produkt.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#10 Popularyzator#

A dlaczego nie zaczęła od zadania pytania sprzedającemu zanim wystawiła negatywa?
albo nie zgłosiła problemu z zakupem, że dostała nie to co zamówiła? może sprzedawca by wymienił na jedno duże opakowanie, albo oddał pieniądze?

Sugeruje dogadać się ze sprzedawcą, ona wycofa negatywa, on wycofa odpowiedź i będzie sprawiedliwość.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@KateCath idź do sądu 90 + 90 = 180 no oburzające kupiłaś 180 dostałaś 180... 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale otwarte nie powinno być, raczej!

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nie było paczki z suplementami maja po 2 zabezpieczenia przed otwarciem folię na nakrętce z zewnątrz i zgrzew aluminiowy pod nakrętką co najwyżej zewnetrzna folia mogła miejscowo być odrapana

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@az1rael Kiedyś niejaki xyz96 napisał tu, że klienci Allegro nie muszą umieć czytać,🤔właściwie liczyć też

ale żeby tabletki kupować w internetach? Fiu fiu 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Halfrunt gdyby nie umieli czytać to jak opisaliby tu na forum te swoje zakupowe dramaty? Suple kupił.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@KateCath Znamy tylko Twoją wersję > skąd mamy wiedzieć, która strona kłamie.

I wytłumacz nam maluczkim jaka to różnica 180 lub 2x90 > co miałaś z matematyki?🤔

oznacz moderatorów