Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam szanowna społeczność. Proszę o zinterpretowanie tej oferty: https://allegro.pl/oferta/3-x-valvoline-synpower-fe-0w20-3x-1l-10454873388
Proszę określić co to jest komplet i jaka jest jego cena. Bo byc może czegoś nie rozumiem.
mam nadzieję, że na zrzutach ekranu wszystko jest widoczne, bo opis aukcji można zmienić w każdej chwili
@bajcia coz ja bym sie upierał aby sprzedawca wydał Ci 3x1l
Pomijając dwuznaczny opis to w aukcji jest taki parametr jak : pojemnośc opakowania
Skoro sprzedający zaznaczył pojemnośc opakowania - 1L ( a tak własnie jest) jednoczesnie piszac że oferta dotyczy 3 sztuk - to juz jest jednoznaczna oferta
I według mnie spokojnie możesz sie domagac 3x 1l gdyż taką właśnie pojemność opakowania zanaczył sprzedający
Czyli jeden komplet to sa 3 opakowania po jednym litrze. 3 komplety to 9 opakowań po jednym litrze. A dostałem 3 litry kupujć 3 komplety. Jeżeli kompletem jest jeden litr, to o co chodzi w tytule aukcji ?
@bajcia dokładni o dwuznaczność . W tytule miedzy oznaczenie 3x a oznaczeniem 1l jest spacja. Wiec moze to byc dwuznaczne.
Lecz moim zdaniem to nie ma znaczenia . Sprzedający wpisał pojemnośc opakowania 1 litr i napisal że sprzedaja 3 szt - a to już jest bardzo jednoznaczne i bezdyskusyjne. Czyli powinienes otrzymać 3x1litr x3 zmówienia =9 opakowan 1 litrowych
I takiej ilosći bym soe od sprzedającego za pomoca dyskusji domagał.
@bajcia Oferta jest na 3 x 1l, a pewnie dostałeś tylko 1l.
zgadza się.
zamówiłem 3 komplety i dostałem 3 litry. A ile powinienem ?
@bajcia Z całego opisu i zdjęć wynika że 1kpl = 3L/3op
w cenie 43,32 za komplet. Napisałem do sprzedającego, ale z góry już znam odpowiedź. Czy otwarcie dyskusji cokolwiek da, poza tym, że trafie na czarna liste w odwecie ?
@bajcia możesz próbować poprzez dyskusje.
Być moze coś da, A na pewno spowoduje że allegro zmotywuje sprzedajacego do zmiany oferty i to że nikogo nie wprowadzi w błąd. To ważne
@bajcia Domagaj się dosłania 6 opakowań. Otwórz Dyskusję, potem zamknij jako nierozwiązaną gdy nie dośle. Wystaw negatywa.
Bez dyskusji, aukcja zatytułowana 3x synpower. Logiczne 3litry . Zakładaj spór.
Raczej dyskusję, oby nie dostał oleju z dodatkiem piachu 🤣🤣🤣
W uwagach nie ma ani Spór, ani Dyskusja. jest : Zgłoś problem z zakupem . No, ale to tylko szczegół techniczny. Wysłąłem maila do sprzedającego. czekam do jutra na odpowiedź.
@bajcia Ale tak z ręką na sercu, wiedziałeś że ta cena jest nierealna jak za 9 l oleju. Sprzedawca może powołać się na pomyłkę, bo jednak cena za 9l jest rażąco niska w stosunku do ceny rynkowej.
Wiem. Ale to też mógł być leżak magazynowy.
Czy administracja Allegro coś robi w tym kierunku ?
@bajcia Jak wszyscy piszą, otwieraj dyskusję. zgłoś problem z zakupem. Jeśli występuje jakaś niejednoznaczność w ofercie, to nie twoja wina. Ma być 9L w trzech sztukach zakupu. Tak to rozumiem i oferta nie ma prawa mieć formy wprowadzającej w błąd. Sprzedający musi dosłać brakujące sztuki, lub zwrócić pieniądze. Teraz musisz udowodnić, że dostałeś tylko 3 litry. Zrobiłeś zdjęcia paczki? Sprzedający może się upierać, że wysłał dobrze. Słowo przeciwko słowu może być mało. Negatywa wystawisz, ale nie znaczy, że wszystko pójdzie gładko.
Sprzedawca do mnie zadzwonił. Dogadaliśmy się. @ siwy. Nic nie muszę udowadniać. Paczka jest nie otwarta. Więc nikt mi nie zarzuci, że wysłał 9.