Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Dokonałem zwrotu zakupu Nawilżacz / Oczyszczacz Boneco H300 50 m2 Biały Zwrot ze względu na duże rozmiary nadałem DPD i zapłaciłem 19,99zł. Wczoraj kurier nie odebrał przesyłki podając za przyczynę błędny adres. List nadawczy został anulowany i zwrot za przesyłkę do Allegro. Czy ja mogę ponowić nadanie zwrotu przez Inpost i oczekiwać zwrotu opłaty z anulowanego nadania DPD? Jak to zrobić. W historii zwrotu nadal widnieje status nadania DPD choć nieaktualne?
@kpecet A to oznacza że chcesz powtórnego odesłania, wysłałeś raz na własny koszt, a skąd ten adres zwrotu był? adres musi być ten co podany w ofercie.
Zwrot był przez aplikację Allegro i ze względu na duży gabaryt wysyłka tylko płatna. Rozmiar nie mieścił się w paczkomacie InPost (innej opcji tego przewoźnika nie było), więc pozostawało tylko DPD. I gdyby kurier odebrał paczkę, jak przy ponownej wysyłce, nie było by zamieszania. Ponieważ do DPD zleceniodawcą było Allegro, ja nie mogłem anulować wysyłki. I do tego potrzebowałem pomocy moderatora.
Dziękuję. Otworzyłem ten wątek w Dyskusji do sprzedającego i otrzymałem pomoc od allegro. Zlecenie zostało anulowane i mogłem ponowić wysyłkę jeszcze raz. Paczka wczoraj została odebrana przez kuriera.