Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zakupu na allegro od sprzedającego usługi promowania stron za pośrednictwem [edycja] Oszust otrzymał wpłatę, niezrealizował zlecenia. Allegro, mimo, że sprzedający prowadzi nierejstrowaną działalność gospodarczą od lat - pod różnymi tożsamościami - zero reakcji ze strony Allegro. Allegro - "umywa rączki".
Miał ktoś podobne doświadczenia ?
Co tzn. że Allegro nie reaguje, otwierasz dyskusję z sprzedającym,na zwykłam ALL tu: https://allegro.pl/dyskusje/nowa AL: https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE sprzedawca ma 24 godz. na odpowiedź, później prosisz ALL o pomoc w dyskusji, jeżeli nie dogadujesz się zamykasz dyskusję po14 dniach jako nierozwiązaną i składasz wniosek do POKu: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
@Client:101080069 Twoje konto jest zablokowane, ponieważ dokonywałeś zakupów w ofertach, by działać na szkodę sprzedających. Teraz próbujesz wywołać na forum dyskusję, przedstawiając się w roli poszkodowanego przez Allegro. Nie pozwalamy na tego typu manipulacje.
@Client:101080069 Allegro powinno się zmotywować i zająć takimi kupującymi z którymi są tylko kłopoty a nie ma odpowiednich kar dyscyplinarnych by ograniczyć ich działania na szkodę sprzedających. Blokowanie konta to trochę mała kara i nie zawsze skuteczna bo pozwala na założenie innego konta a blokada dla celowo szkodzących powinna być dożywotna.
nat_not Jednak czasem i sprzedający doczeka się obrony. Miłe.
Oszustów nie brak po obu stronach, taka reakcja świadczy, że Allegro nie śpi.
jakiej obrony, ze sprzedaje, kasuje forse i nie wywiazuje sie ze zlecenia - moze dlatego, ze w ramach swojej oferty - zakupilem "negatywny komentarz" na swoim/jego/surfiknet - koncie FB. Nie zrealizowal....
to moze zabierzcie się za oszustów, którzy grasują na allegro. Ja zalicytowalem, zaplacilem, nie otrzymalem usługi. moje konto zostało zablokowane, nie mam zadnych szans na walkę ani z Wami, ani z tym oszustem. Ale jak zapowiedzialem, sprawa już w dniu wczorajszym zgłoszona na policje z podkreśleniem całkowitej ignorancji z w tej sprawie.
PS, osobo "Natalio" co oznacza "by dzialac na szkode poszkodowanych" ? gdybyscie zadali sobie odrobine trudu i przeanalizowali moje zlecenia ( zakup reklamy na koncie oferowanym przez [edycja]) oplacilem uslugę. A byla to usługa umieszczenia negatywnej opinii o swoich reklamowanych na allegro usługach - zawyżanych statystykach, falszywych tozsamościach pod ktorymi sprzedajacy występuje od wielu lat. Dziwne, że te informacje nie wzbudziły zainteresowania allegro w zakresie prawdziwego konta = prawdziwych usług !!!
Zapalciłem mialem prawo oczekiwac zrealizowania zlecenia.
@Client:101080069 allegro to platforma jak ktoś sprzedaje bez DG ( pamiętaj że tak też można jak ma się niskie przychody ) to trzeba donieść odpowiednim służbą allegro się tym nie zajmuje, co do niezrealizowanej usługi masz inne narzędzia dyskusja , sąd, POK 🙂
dzięki mimo zgloszen uzasadnionych do allegro z konkretami - nie zareagowali. Sprawa zgloszona na policje - nie bede bawił się w strate czasu na puste dyskusje....