Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem.Pewien sprzedawca (market meblowy na Allegro) nie chce mi oddać kasy z reklamacji, nie odpowiada na wiadomości, milczy. Zamawiałam u nich fronty do szafki kuchennej z witryną (na specjalne zamówienie, na które kazali mi zrobić przelew poza Allegro, połowę ceny od szafki plus koszty przesyłki), które nie dość że przyszły uszkodzone,to jeszcze nie w takim wymiarze, którym zamawiałam. Uprzedzę pytanie dlaczego nie zapłaciłam przez stronę, dlatego że samych frontów nie mają w ofercie, a całej szafki nie chciałam.Złożyłam reklamację i czekam. Na Allegro pomoc nie mogę napisać, bo wymagają wybrania zakupu z listy zakupów, a płatność przecież nie poszła przez Allegro. Proszę o pomoc, do kogo mam się zwrócić,żeby zmusić ich do oddania mi pieniędzy. To jest jawne oszustwo i to przez sklep oferujący towar na Allegro.
790891237
@Client:73551535 niestety jeżeli nie realizowałaś zakupu na naszej platformie nie będziemy mogli pomóc. Konieczne będzie zgłoszenie się bezpośrednio do sprzedawcy i jeżeli to nie przyniesie skutku do rzecznika praw konsumenta.
@gdvorek jak ma podać numer zamówienia, skoro kupiła poza Allegro😉
@Client:73551535 zakup nie był na Allegro, wiec Ci nie pomogą😔 , a jak złożyłaś reklamację, to czkaj, bo sprzedający nie musi oddawać kasy przy pierwszej reklamacji, równie dobrze może Ci wysłać nowe fronty
@Client:73551535
Pójdź do rzecznika praw konsumentów, tam szukaj pomocy. Ostatecznie będziesz musiała pójść do sądu, ale myślę, że pismo od RPK przyspieszy sprawę zwrotu pieniędzy.
To po co w ogóle oferują taką sprzedaż, skoro nie sprzedają samych frontów do szafek. Napisali że na ,,życzenie,, klientów robią takie zamówienia...Powinni byli mi odmówić i tyle. Kupiłabym u kogoś innego. Ostrzegajcie ludzi przez takimi sprzedawcami albo zgłaszajcie to do Allegro żeby ich banowali i ich oferty.
@Client:73551535
bardzo sprytny model biznesowy wymyślili, niby sprzedają na Allegro, ale jednak poza. Ciekawe ile osób kupiło u nich szafki poza Allegro, bo chcieli z frontami... @Syrena_zT
Akurat ustawa o prawach konsumenta, mówi że przy pierwszej reklamacji może rządać wymiany lub naprawy (nie masz na tym etapie w ogóle prawa rządać zwrotu pieniędzy). Dopiero jak wymiana lub naprawa nie będzie możliwa lub będzie nadmiernie kosztowna dla sprzedawcy, może on zaproponować zwrot pieniędzy lub obniżenie ceny.