Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłam produkt, jednak sprzedający wysłał mi tańszy model. Kliknęłam na zwrot, odesłałam towar, a sprzedający bez mojej zgody wysłał mi kolejna paczkę, której nie mogę już zwrócić. Rezygnuje już z tego produktu, chce go odesłać i otrzymać swoje pieniądze. Jak zrobić taki zwrot.
Jeżeli był to zwrot a nie reklamcja to sprzedający (jeśli towar podlegał zwrotowi) nie może odsyłać go z powrotem tylko ma obowiązek zwrotu środków,otwórz dyskusję:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
a po co go odbierałaś?
Pierwszy raz miałam taką sytuację i nie wiedziałam, że lepiej jest nie odbierać. Co mam teraz zrobić, wyslać na swój koszt?
Otwórz dyskusję poproś Allegro o pomoc, jak napisalem _ zwrot bez podania przyczyny to sprzedający nie może odmówić i odsyłać.
Dziękuję, za pomoc.
😌
Teraz jeszcze raz sprawdziłam swoje wiadomości z allegro. Tak, kliknęłam zwrot. Z tym, że napiałam, że przyszedł inny produkt niż zamawiałam, ale w ramach zwrotu, nie reklamacji. Napisałam prośbę o pomoc do allegro. Zobaczymy co dalej...
Musisz jasno określić się czy zwrot bez podania przyczyny czy zwrot z przyczyną - reklamacja , bo to zmienia wszystko.
Kliknęłam zwrot, ale napisałam, że nie ten produkt przyszedł. Czyli źle zrobiłam?
Formularz zwrotu Allegro potrafi być mylący ale postąpiłaś prawidłowo - to było odstąpienie a nie reklamacja.
Dziękuję 😀
Odstępując od umowy przeniosłaś prawo własności do towaru na sprzedającego a ten nie powinien Ci wysyłać kolejnego tylko zwrócić środki.
W dyskusji napisz sprzedającemu że czekasz na odbiór jego własności - niech Ci podeśle opłaconą etykietę lub kod do zwrotu.
Nic nie musisz odsyłać na swój koszt.
Poprosiłam sprzedającego o kod do inpostu, to napisał, że nie może wygenerować kodu.
Otwórz dyskusję i tam opisz sytuację - odstąpiłaś od umowy a sprzedający zamiast zwrócić środki wysłał Ci kolejny towar.
W dyskusji poproś go jeszcze raz o odebranie jego własności na swój koszt i zwrot kosztów zakupu.
Poprosiłam o pomoc allegro w dyskusji że sprzedającym. Opisałam im dokładnie całą sytuację. Mam nadzieję, że pomogą. Martwie się, bo nie mam zielonego pojęcia jak to się robi, konto na allegro od 15 lat i pierwszy raz robię zwrot😱
Ty nie czytasz, dyskusja otwarta.😎
Dostałam dziś odpowiedź z allegro i wygenerowany kod do zwrotu. 😀
@ruda_ma_ja Czyli Allegro tak rozwiązało problem, a środki(kasa)?
Allegro nic nie wspomniało o zwrocie pieniędzy. No, ale mam nadzieję, że sprzedający zwróci środki.
@ruda_ma_ja dla pewności żeby czarno na białym było wydrukuj z netu jakiś formularz odstąpienia od umowy, wypełnij i dołóż do tej paczki zwrotowej plus zdjęcie tegoż wypełnionego formularza wyślij sprzedawcy przez panel wiadomości allegro lub dyskusję jako załącznik. Tego się nie będzie dało zinterpretować inaczej niż odstąpienie od umowy zakupu w celu zwrócenia środków