anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zwrócić towar kupiony bez rejestracji?

Client:71763480
#8 Zapaleniec#

Cześć, mam pytanie o zwrot paczki zamówionej bez konta, jakie kroki podjąć by zwrócić paczkę? Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o zwroty, pozdr 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

Napisać pismo zwrot bez podania przyczyny, spakować towar z pismem i odesłać do sprzedawcy o ile jest firmą, bo prywatny nie przyjmie zwrotu.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Chodzi o to że towar niezgodny z opisem bo opis jest, że stan nr dobry A w rzeczywistości jest innaczej, czyli spakować i wysłać z pismem Na kartce "Zwrot bez podania przyczyny " i będzie git ?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Zwrot a reklamacja to co innego 🙂 Pisz pismo reklamacyjne i wysyłaj jak firma to dane są na aukcji, jak nie masz kontaktuj się ze sprzedawcą na jakie wysłać, to samo dotyczy osoby prywatnej 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Hmm, bo towar używany Ale opis niezgodny z rzeczywistością bo uszkodzony, A to za pośrednictwem allegro jakoś ta reklamację czy mogę samemu napisać na kartce i wysłać to wpistu ?

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:71763480 Nie kupuj na Allegro bez konta, jeśli to robisz, w przypadku problemów zawsze będzie Ci trudniej.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:71763480 Najlepiej zacznij od kontaktu ze sprzedającym w tej sprawie. Jeśli jest przedsiębiorcą, ze zwrotem nie powinno być problemów. Na pewno udzieli Ci też niezbędnych wskazówek.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów