anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaki jest faktyczny czas zwrotu środków z Allegro Protect

magpie2
#8 Zapaleniec#

Chciałbym się dowiedzieć o faktyczny czas zwrotu środków z Allegro Protect ? 17 marca dostałem informację, że otrzymałem rekompensatę i w ciągu 2 dni roboczych zostaną mi zwrócone środki na konto z którego został opłacony produkt, w moim przypadku było to allegro pay. Do dnia dzisiejszego, pomimo upływu 2 dni roboczych od 17 marca, środki nadal nie zostały mi zwrócone, w związku z czym wysłałem zapytanie w tej sprawie do konsultanta allegro. Finalnie moja sprawa zajęło się paru konsultantów z których każdy podawał mi inne informacje, uzyskałem informacje, że faktycznie środki zostały mi przyznane i powinny być już wypłacone ale nie zostały w związku z czym pierwszy kosnultant poinformował mnie, że środki zostaną wpłacone na allegro pay ale nie wie kiedy, drugo stwierdził, że jeśli już spłaciłem zakup, środki na 100% dzisiaj zostaną mi przekazane na konto wskazane w allegro pay do obsługi nadwyżek (oczywiście nic nie dostałem do teraz ), następnie przyszedł do mnie email jeszcze od innego konsultanta, że środki powinny się znaleźć u mnie do dnia 24 marca , a jak się nie znajdą to mam się zgłosić. W związku z chaosem informacyjnym z uwzględnieniem informacji podanej w e-mailu informującym 8 przyznaniu mi rekompensaty oraz na stronie, że środki są wypłacane w ciągu 48 h, proszę o informację jaki jest faktyczny czas pzekazania ich na konto czy to allegro pay czy konto obsługujące nadwyżki ??? Bo trudno się połapać w działaniu allegro protect 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Faktycznie środki były wypłacane w ciągu 7dni. Allegro deklaruje że po przyznaniu zwraca w ciągu 48godz.@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@magpie2 Deklarujemy, że przelew rekompensaty nastąpi w ciągu 2 dni roboczych od decyzji o jej przyznaniu. Jak rozumiem, w Twoim przypadku pojawił się jakiś problem, który był już wyjaśniany w korespondencji mailowej. Zamiast więc pisać w kolejnym miejscu, odpisz na ostatnią otrzymaną wiadomość, żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. Odpiszą Ci konsultanci, którzy znają szczegóły.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

magpie2
#8 Zapaleniec#

Dzisiaj dostałem pare wiadomości i każda innej treści stąd moje pytanie na forum skoro u konsultantów brak jednolitej wersji, które to nie rozwiały moich wątpliwości, a skoro nie rowiały to wole uzyskać informację od osób kótre mialy styczność z allegro protect i może wtedy się rozwieją  moje wątpliwości. Konsultanci mi niestety nie pomogli !

oznacz moderatorów

Client:103808347
#7 Wielbiciel#

Witam. Mam dokładnie ten sam problem, i oczywiście również dostałam informację, że jeśli nie otrzymam płatności do 31.03 to mam skontaktować się w dyskusji z kupującym. I chciałabym zapytać czy w końcu otrzymał Pan zwrot pieniędzy? 

oznacz moderatorów