Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Chciałem się dowiedzieć, jakie wymiary może mieć paczka zwrotna. Chodzi mi o materac zwinięty w rulon, który ma mniej niż 100cm i ok 60cm średnicy... Czy taka paczka powinna być odebrana przez kuriera DPD w punkcie zwrotu? Pytam, bo w sklepie Dino, pani ekspedientka powiedziała że nie przyjmują takich paczek, bo pan z DPD nie bierze takich dużych. Proszę o pomoc.
@Client:49141963 a to zwrot smark ? napisz do allegro podeślą kuriera, punkty nie przyjmują takich dużych paczek 😞 regulaminowo jest chyba 410 x 380 x 640 mm
Smart załadowany, więc zwrot darmowy przez DPD. Te wymiary które podałeś, to za małe sa i pasują bardziej do paczkomatów. Moja przesyłkę dostałem od kuriera, fakt, była mniejsza, bo sprasowana, ale na wysokość miała ten 1m.
@Client:49141963 napisz do allegro niech podeślą kuriera, zobacz może nadasz w DPD PICK UP 😄 żabki, markety czy małe punkty nie przyjmują tak dużych paczek ze względów logistycznych, nawet jak regulamin pozwala mogą odmówić jak nie mają miejsca 😞
Ogólnie do punktu DPD max to (paczka do 20kg wagi rzeczywistej lub gabarytowej, najdłuższy bok max 150 cm; suma wysokości oraz obwodu (tj. 2x długość + 2x szerokość) max 300 cm)
Długość liczona x1, wysokość i szerokość x2, co moim zdaniem jest przesadą
A kurier przyjmie mi tą paczkę w rulonie?