Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dokładnie miesiąc temu, kupiłem używana kartę graficzną rtx 3070 ti asus tuf, sprzęt działął dobrze byłem bardzo zadowolony, sprzedający w miarę szybko wysłał kartę, niestety miesiąc po zakupie a dokładniej wczoraj komputer się wyłączył, przy próbie uruchomienia zasilacz w komputerze chroni przed startem (dźwięk kliknięcia), czyli uruchamia się zabezpieczenie przed zwarciem.
Komputer sprawdziłem bez karty (działa wzorcowo) kartę zaniosłem do pobliskiego serwisu, by sprawdzić na innym komputerze i ten sam efekt, wyrzuca zabezpieczenie zasilacz.
Skontaktowałem się ze sprzedającym, że istnieje taki, a nie inny problem, umywa ręce i mówi, że nie będzie zwrotu pieniędzy, nie mam też co liczyć na jego pomoc, bo była sprawna, do zakupu miał mi dosłać fakturę, by gwarancja była aktualna, niby jest po numerze seryjnym do marca, ale bez faktury nie zreazliuję, zresztą sprzedający odpowiada za produkt z tytułu rękojmi, której nie wyłączył, można powiedzięc, że sam zostałem z problemem.
Chciałbym się dowiedzieć, co można zrobić, by go rozwiązać w korzystny sposób dla obydwu stron, myślałem o oddaniu karty na diagnozę i otrzymaniu kwitu co z kartą nie tak i naprawę bądź zwrot pieniędzy, obecnie spłacam w ramach allegro pay więc nie w głowie mi problemy a suma niemała.
@Client:87296636 @Mi kiedyś przyszedł martwy procesor intela jak składałem sobie kompa ale było to dosyć dawno temu. Fabryczna nówka, nieśmigana i trup już w pudełku.
@br. to teraz popatrz w drugo stone i za sprzedajacego podstaw kupujacego .moze ale nie musi prawda? ...kazda moneta ma dwie strony ..kupujacy sorry ale co chwila zmiena wersje transakcji i to podanie danych osobowych sprzedajacego to .......
@Client:87296636 Kilka osób pisało tutaj że kupowanie używanej elektroniki na Allegro jest dużym ryzykiem. A ja myślę trochę odwrotnie: obecnie sprzedawanie czegokolwiek a zwłaszcza łatwo psującej się elektroniki jest obarczone bardzo dużym ryzykiem. Ryzyko ponosi obecnie sprzedający, kupujący na pewno mniej ryzykuje.
@br. wszystko jest obarczone ryzykiem...niestety zwlaszcza na Allegro....zawsze mozna tez trafic na poszukiwacza dawcy czesci na koszt sprzedajacego ....czesto mysle o fizycznej sieci punktow napraw niemozliwych :)) .ale uzerac sie znow z pracownikami plus, ze to juz tez zupelnie inne czasy PRAWNIE niz kiedys .....OC nie wystarczy :)))
co do opowiedzi asusa ze nie jest na nasz rynek ...nic to nie znaczy ....kupilem oleda w najwiekszym znanym i nie dalo rady tunera na PL bo byl szary import z Italy :))) znaczy dalo rade od chyba 108 kanalu :)) ..wiekszosc tak robi ..zwrot byl najszybszy w historii.....nie kupuje sie uzywek grafik !...ok mozna za zeta
Dyskusja można zamknąć, dogadałem się że sprzedającym na zwrot pieniędzy, odsyłam kartę i rozchodzimy się w pokojowej atmosferze.
Dziękuję każdemu z was za uczenie się do dyskusji i przedstawienie i za i przeciw dzięki czemu posiadam też wiedzę na przyszłość i nauczke.
Z tym zamykaniem dyskusji to wstrzymaj się dopóki nie dostaniesz kasy i wtedy rozejdziecie się w pokojowej....
Jeżeli jest dyskusja to zwrot pieniedzy za wiedzą Allegro i dopiero wtedy można zamykać. Oczywiście kartę trzeba odesłać.
Dlatego że różnie to sie często kończy, bywa ze poglądy ludziskom sie zmieniają.
@Zgrzfl To swietna wiadomosc 🙂 Lepiej poczekac dozbierac i grafiki tylko nowki ...i nie od rodziny😁
W tym ukladzie nie zamykaj dyskusji z sprzedajacym dopoki nie ma kasy fizycznie na koncie.....