Zamowilem kilka dni temu kartę podarunkowa na firmę wysłali mi że została zamówiona płatność ma być do sierpnia lecz nie dostałem żadnych kodów
@Client:146991815 czy chodzi o kartę PaysafeCard zamówioną 11 lipca?
Jeśli tak to płatność nie zaksięgowała się poprawnie, dlatego nie otrzymałeś karty. Aby opłącić zamówienie ponownie, zaloguj się na konto, którego to dotyczy anuluj rozpoczętą płatność i wykonaj ją ponownie.
Zamówienie było robione 12.07 i była to karta podarunkowa
@Client:146991815 w takim razie poproszę o numer tego zamówienia, sprawdzę to.
KP10384_2026
@Client:146991815 to nie jest numer zamówienia z Allegro. Czy możesz napisać w jaki sposób zamawiałeś tę kartę?
To było zamówienie na firmę z płatnością później
@Client:146991815 ok, dziękuję za informację, ale w jaki sposób konkretnie złożyłeś to zamówienie? Na Allegro (jeśli tak, sprawdź proszę numer zamówienia), E-mailowo, przez pośrednika (jeśli tak, skontaktuj się z nim)?
Na allegro i tu jest problem bo nie mam tego numeru zamówienia przyszło mi tylko na pocztę czy potwierdzam zamówienie i później przyszła nota z płatnością do sierpnia
@Client:146991815 czy możesz przesłać to potwierdzenie (najlepiej za pomocą opcji "przekaż dalej") z maila na adres spolecznosc@allegro.com? Sprawdzę to.
Wyslalem
@Client:146991815 dziękuję, potwierdzam, że otrzymałam wiadomość, konsultuję to i wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@Client:146991815 wracam z informacjami.
Otrzymasz karty podarunkowe dopiero po opłaceniu faktury, którą otrzymałeś. Możesz zrobić to przed datą podaną na fakturze. Karty są dostępne do wykorzystania dopiero po opłaceniu faktury.