anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy Allegro One box przestanie od czasu do czasu ustawiać się jako domyślna metoda wysyłki

zulekzul2
#7 Wielbiciel

Allegro One Box co jakiś czas ustawia mi się domyślnie jako metoda wysyłki, mimo, że ciągle staram się używać InPosta. Jest to o tyle frustrujące, że zdarza się to czasami, więc nie zawsze jestem w stanie to wyłapać. Mniej więcej w jednym na 10 zamówień, które przeklikam Allegro na siłe próbuje mi wcisnąć Allegro One Box. Czasem tego nie zauważę, a Allegro One Box mam jakieś 2km od swojego domu i jest to totalna wyprawa na pół dnia, bo poruszam się na wózku.  zazwyczaj nie odbieram w takim przypadku przesyłki. Specjalnie zamawiam do inposta bo mam pod domem, nie dlatego, że chcę wspierać jakąś formę wysyłki.  WIem, że mogę być czujna, ale jeśli już się przyzwyczajam, że jest to domyślne to zapominam to sprawdzić za każdym razem.  WIem, że UOKiK zajął się tą sprawą, InPost procesuje się z Allegro i przez chwilę wydawało mi się, że zdarza się to rzadziej.  Jest jakaś szansa, że Allegro odejdzie od tych praktyk? 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

szymela54
Maestra

@zulekzul2 No niestety, to jest jeden z wielu allegrowych fikołków: ustawiasz sobie InPost paczkomat, a od czasu do czasu wyskakuje tam One Box jak biadełek z dupełka.

Trzeba być czujnym; sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Znam to z autopsji. Czuj duch! 🙂

oznacz moderatorów