Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kupiłem Klucz udarowy 14.12.2021
W dniu 10.12.2023 odesłałem do sprzedawcy żeby naprawił jeszcze 4 dni była gwarancja
Sprzedawca wysłał mi zupełnie inny uzywany
(mam zdjęcia przed i po)
Nie odbiera telefonu
Nie mogę założyć dyskusji bo minęły już dwa lata
Co mam teraz robić?
Chce odzyskać kasę chociaz
Z góry dziękuję za pomoc
Artur
sprzedawca i gwarant to najczęściej 2 różne podmioty gospodarcze bo bardzo rzadko się zdaża by sprzedawca był jednocześnie producentem, jesli zgłosiłeś na gwarancję to gwarantem jest gwarant ujęty w karcie gwarancyjnej i on nie sprzedawca ci wymienił klucz, chyba że są tym samym podmiotem gospodarczym i musisz dzwonić do gwaranta z nim się kontaktować bo w takiej sytuacji sprzedawca tylko pośredniczy w przekazaniu przedmiotu objętego gwarancją. Co innego by było jakbyś zgłosił reklamację z tytułu rękojmi bo tu inne przepisy są ale według starych przepisów byś musiał sam udowodnić że usterka była wadą ukrytą żeby ci rękojmię uznali. @mach1991
Ciekawe tylko po co sprzedający odsyła inny i używany? ale ten także był używany!
Ten pierwszy co u niego kupiłem był Nowka sztuka, a ten po reklamacji wysłał mi używany,
@mach1991 Zupełnie inny tzn. inny model czy inny egzemplarz tego samego modelu?
Ten sam model, ale używany egzemplarz, uważam że na gwarancji jeśli nie mógł mi naprawić starego powinien oddać pieniądze albo dać nowy
a skąd wiesz czy to nie jest ten stary po naprawie?
Specialnje robiłem zdjęcia przed wyslaniem
@mach1991 powinien, nie powinien - zależy co mówiły warunki gwarancji. Karta gwarancyjna powinna być dołączona do produktu.
Dziwne ze zepsuł ci sie kilka dni przed upływem gwarancji
Odesłałeś uszkodzony klucz, sprzedawca wymienił Ci na sprawny więc w czym problem. Widocznie tamten model klucza już nie jest produkowany. Ja osobiście bym się cieszył że nie zostawił mnie bez klucza i załatwił sprawę pozytywnie.
Jeśli nie mógł naprawić starego powinien oddać kasę albo wymienić na nowy( cały czas są produkowane) no tak fajnie przysłał używany ale zajechany po wygladzie
@darwik-firma Zdarza się 😉
Mi kiedyś karta dźwiękowa padła dosłownie ostatniego dnia gwarancji i zdążyłem zrobić zgłoszenie.
Ale trafiłeś uczciwego sprzedawcę a z tym ja wogole nie mam kontaktu, i przez allegro też nic nie mogę załatwić bo żadnego kontaktu do nich