anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

KOMENTARZ NA ALLEGRO

babyart2
#7 Wielbiciel#

Witajcie. mam zagwozdkę, mianowicie ostatnio toczyłam spór ze Sprzedającym, który zakończył się zwrotem z allegro pay. wystawiłam negatywny komentarz sprzedającemu, który nie narusza regulaminu, inaczej został by usunięty przez Allegro. Otrzymałam " przedsądowe wezwanie do usunięcia bezprawnej opinii" listownie od tego Pana, w którym oskarża mnie o naruszenie jego dóbr osobistych. Pismo jest prywatne. Czy ktoś miał podobne przejścia? Co z tym faktem zrobić?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

az1rael
#21 Demiurg#

@sp9ohp przeczytaj sobie czym jest wymuszenie i zastraszenie bo nie ogarniasz. 

Gość ma obowiązek cię poinformować o tym że chce cię pozwać i że możecie sprawę polubownie załatwić. Na tej samej podstawie policja cię informuje np z jakiego paragrafu dokonała zatrzymania twojej osoby.

Artykuł 6

Prawo do rzetelnego procesu sądowego

1. 4 Każdy ma prawo do sprawiedliwego i publicznego rozpatrzenia jego sprawy w rozsądnym terminie przez niezawisły i bezstronny sąd ustanowiony ustawą przy rozstrzyganiu o jego prawach i obowiązkach o charakterze cywilnym albo o zasadności każdego oskarżenia w wytoczonej przeciwko niemu sprawie karnej.

Jeśli zechce to założy sprawę i dostaniesz wezwanie do sądu na rozprawę a sąd was rozsądzi wg prawa kto ma rację.

oznacz moderatorów