Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry zamówiłam przesyłkę z Chin kiedy zamawiałam sprzedający miał pozytywne opinie teraz po upływie 22 dni (czas oczekiwania na paczkę był od 16 do 22 dni) patrzę a konto sprzedającego jest zablokowane i jest tylko 7 negatywnych opinii. Czy paczka przyjdzie czy już mam to liczyć na straty?
@Client:119699534 na pewno nie stracisz ... otwórz dyskusję , jutro o tej samej porze poprosisz o pomoc , wszystko się ułoży ....tylko trochę potrwa .
A czy jest opcja sprawdzenia czy moja paczka w ogóle zostala wysłana z Chin?
@Client:119699534 nie ale jak się zjawi na granicy to ci czas doręczenia wskoczy i info o paczce
Dziekuję
@Client:119699534 zaczekaj spokojnie , niebawem włączy się ktoś z obsługi .
Dzień dobry.
W zeszłym tygodniu chyba czwartek bądź środa rozpoczęłam dyskusje w sprawie tej paczki z Chin sprzedający nic mi nie dodpisał. Poprosiłam o Waszą pomoc co mam teraz robić? Bardzo proszę o pomoc.
Tak działa dyskusja
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/blog/dyskusja-na-allegro/ba-p/324580
a potem już tak
https://allegro.pl/dla-kupujacych/allegro-protect#mam-zgloszony-problem-sprzedajacemu-co-dalej-
a tam zapisane
Pamiętaj, że problem najlepiej zgłosić poprzez kliknięcie Zgłoś problem w szczegółach zakupu. Jako Allegro będziemy śledzić Twoją Dyskusję ze sprzedającym. Jeśli w Dyskusji klikniesz w Poproś o pomoc Allegro - włączymy się do rozmowy i pomożemy w wyjaśnieniu sprawy ze sprzedającym. Jeśli problem zgłosisz bezpośrednio telefonicznie lub mejlowo sprzedającemu, to trudniej nam będzie Ci pomóc.
Po kliknięciu Zgłoś problem rozpoczniesz Dyskusję ze sprzedającym. Jeśli sprzedający nie rozwiąże Twojej sprawy w ciągu 14 dni, wybierz na dole ekranu Dyskusji opcję: Oznacz jako nierozwiązana. Wyślemy Ci link do krótkiego formularza online Allegro Protect.
Dziękuję
@Client:119699534 Kliknęłaś o pomoc Allegro? nie odpowiedzieli? po 14dniach odznacz dyskusję nierozwiązaną.
Dzień dobry.
Oznaczyłam dyskusję jako nie rozwiązana i teraz chciałabym złożyć wniosek z allegro protekt i tam jest że trzeba dołaczyć zdjęcie dowodu osobistego, czy jest to oby napewno konieczne i bezpieczne? Ponieważ są to dane wrażliwe i teraz zastanawiam się czy konieczne jeśli jestem zwykłym szarym użytkownikiem.
@Client:119699534 według prawa nie wolno nawet w tym tygodniu jedna pani zgłoszenie do uodo wysłała ale jak się korpo osioł zaprze to go czołgiem nie ruszysz
To co mam robić bo bez tego nie przejdzie wniosek
@Client:119699534 wniosek może i nie przejdzie tylko jak ktoś te dane allegro lub pewnie operatorowi płatności zajumie to dopiero będziesz miał problem może spróbuj zakleić pessel i nr dowodu są takie przylepne znaczniki do książek
Dzięki spróbuje tak bo boje się podawać im PESEL i nr dowodu bo róznie to bywa
@Client:119699534 a zamówienie na dużą kwotę było?
190zl dużo nie dużo ale coś by się kupiło za to
@Client:119699534 a konto w jakiś sposób miałeś wcześniej weryfikowane?
Nie nie miałam.
A ma to jakieś znaczenie? Skoro ja tylko kupuję a sprzedawać nie zamierzam.