Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam kosmetyki. Otworzyłem. Śmierdzą. Zwróciłem na podstawie przepisów rejlsmschi tytułem RĘKOJMI. A ten mi wyskakuje że nie mogę zwrócić. Ja nie zwracam. Ja reklamuje. Ogromną różnicę te słowa mają.
Reklamacje sprzedawca powinien rozpatrzyć i ją uznać lub odrzucić.
To trzeba bylo reklamacje a nie zwrot zglosic to ogromna roznica jest
@az1rael hmm ciekawe może być takie rozpatrywanie reklamacji. Otworzyc pudełko - powąchać - stwierdzić " nie śmierdzą" i odesłać ?
Pojęcia zapachu, smaku, urody itp sa bardzo względne.
ciekawe to jest to pisanie jak joda ze star wars
Oddałam na postawie prawa reklamacji.
@JolantaZZZ oczywiście że nie można oddać na podstawie reklamacji
reklamacja z tytułu niezgodności z umową obowiązuje tylko w przypadku gdy
1 dostałaś co innego niż kupiłaś
2 wada przedmiotu jest istotna czego nie można stwierdzić na podstawie wrażenia sensorycznego po zapachu
nie obowiązuje więc art 27 uk
reklamację sprzedawca owszem rozpatrzy ale sam zdecyduje czy ją uzna i czy wpierw naprawi (nie da się) wymieni czy zwróci kasę albo odrzuci bo produkt pachnie normalnie
Oczywiście że reklamacją jest ważna i sprzedajacy musi ją rozpatrzyć i ma na to 14dni, najlepiej w takiej niepewnej sprawie robić to przez otwarcie dyskusji: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Tak zrobiłam.
Najgorsze w tym, że mam brak możliwości sprawdzenia daty ważności bo kod produktu na to nie wskazuje. Sprzedający twierdzi, że nie są po dacie. Jednocześnie nie ma zamiaru wytłumaczyć jak sprawdzić tą datę.
Reklamacja odrzucona.
Allegro odda ni pieniądze z allegro protect.
Tak zrobiłam.
Najgorsze w tym, że mam brak możliwości sprawdzenia daty ważności bo kod produktu na to nie wskazuje. Sprzedający twierdzi, że nie są po dacie. Jednocześnie nie ma zamiaru wytłumaczyć jak sprawdzić tą datę.
Reklamacja odrzucona.
Allegro odda mi pieniądze z allegro protect. Poprosiłam by sprzedający nie wysyłał już ich spowrotem.
@JolantaZZZ allegro nie ma podstaw prawnych do podważania decyzji reklamacyjnych sprzedającego jak odda to zrobi to z własnych pieniędzy
@JolantaZZZ a było dołączone pismo reklamacyjne do paczki ???
@kostas11 żart stulecia, czy widziałeś pismo reklamacyjne dołączone kiedyś przez kupującego z allegro? (karteczki w formacie 5x5 cm się nie liczą). Bo ja może 1/10 "reklamacji".
@sl-aw-ek dlatego trzeba edukować konsumentów 😉