Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór,
Nie zdążyłam odebrać zamówionego towaru z paczkomatu. Skontaktował się ze mną sprzedający, którego poprosiłam o podanie nr konta, aby zapłacić za ponowną przesyłkę. Otrzymałam odpowiedź zawierającą następujące zdanie "Abyśmy mogli nadać paczkę ponownie musi Pani zapłacić za zwrot przesyłki do nas oraz za ponowną wysyłkę. Łącznie 17,98.".
Czy posiadają Państwo wiedzę, czy powyższe stwierdzenie jest zasadne?
Czytałam regulaminy InPostu/informacje na ich stronie internetowej, jednak nie uzyskałam jasnej odpowiedzi na swoje pytanie. Przede wszystkim brak tam jasnej definicji zwrotu, rozumianego przeze mnie do tej pory, jako sytuację w której odbiorę przesyłkę, jednak zdecyduję się ja zwrócić do nadawcy.
W każdym razie udało mi się odnaleźć na stronie inpostu: "Jeśli dokonujesz zwrotu towaru zakupionego na Allegro, a wysłanego za pośrednictwem InPost, zwrot nie kosztuje Cię ani grosza. Jeśli dokonujesz zwrotu towaru za pośrednictwem strony Szybkie Zwroty, wówczas kwota nadania zwrotu uzależniona będzie od ustaleń sklepu, w którym zakupiłeś towar. " Jest to jednak zwrot w rozumieniu jaki podałam powyżej.
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi 🙂
Zwrot InPost jest darmowy. Powinieneś zapłacić tylko za ponowną wysyłkę.
@kasiuleq226 Powinnaś zapłacić tylko za ponowną wysyłkę.
@xyz96 Nadanie przesyłki zwrotnej jest darmowe, owszem, lecz zwrot do nadawcy już nie. Są to dwie różne bajki.
@DarkStoorM Żeby wiedzieć takie rzeczy, to trzeba mieć jakąś praktykę w temacie, a nie tylko wiedzę teoretyczną nabytą podczas lektury regulaminów i tematów pomocy.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@xyz96 zwrot= odebranie i zwrot za pomoca wygenerowanego kodu - jest darmowe. zwrot = nieodebranie i odesłanie do nadawcy - nie jest darmowe.
Naciąga cię z tą dodatkową opłatą.
Nieodebranie paczki skutkuje obciążeniem nadawcy kosztem zwrotu, równym opłacie uiszczonej w trakcie nadania. Dlatego.
Czyli 8,99zł zwrotka + kolejne nadanie 8,99zł