anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ktoś pomoże?

lewanda55
#7 Wielbiciel#

Znalazłem na **piiip** ogłoszenie o sprzedaży ciągnika rolniczego, zainteresowało mnie .Przedzwoniłem, sprzedający poprosił o adres e-mail na który przesłał więcej info i zdjęcia. Poinformował, że ciągnik jest w Norwegii i możemy podpisać umowę a transakcje gwarantuje Allegro-Protect. Następnego dnia przesłał podpisaną Umowę ,którą podpisałem i odesłałem, w odpowiedzi otrzymałem fakturę Pro-Forma od Allegro-Protect do opłacenia i przesłania potwierdzenia, wszystko było na drukach z logiem allegro. Miałem chyba jakieś "zaćmienie"bo to zrobiłem. Mijają dwa miechy a ja nie mam ani ciągnika ani kasy. Zgłosiłem do allegro odpowiedzieli, że to nie ich konto na które wpłaciłem kasę, zgłosiłem sprawę Policji i jak na razie cisza a facet lub grupa działają nadal, tydzień temu zrobiliśmy prowokację ale panowie nie znależli czasu aby się tym zainteresować ! Dzisiaj przeglądając **piiip** znalazłem trzy 3-y ogłoszenia o podobnej treści tz. sprzedam ciągnik ze znajomymi telefonami. Ostrzegam potencjalnych kupujących i może ktoś doradzi coś sensownego.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Przykra sprawa, ale okazji nie ma,  jak je czytasz to trzeba się 2x zastanowić zanim podejmie decyzje.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@lewanda55 ups , no to wtopiłeś niezła kasę, niestety Allegro Ci tu nie pomoże, zgłoś jak najszybciej na policję, te nowe ogłoszenia przy takiej kwocie myślę, że się zainteresują sprawą

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T  pisze, że zgłosił na Policję. Za 30 dni dostanie kopertę z pismem o niewykryciu sprawcy. Widzę, że płotki oszukują na ajfona, a grube ryby na ciągnik.

Ludzie nie szanują swoich pieniędzy, albo mają ich zbyt wiele, skoro dają się w tak głupi sposób oszukiwać.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Crow_Empire  wiem, że zgłosił, dlatego napisałem "...jak najszybciej na policję, te nowe ogłoszenia..."

oznacz moderatorów