W poniedziałek złożyliśmy zamówienie, które miało być dostarczone w sobotę. (tylko dlatego złożylismy zamówienie w tym sklepie, bo zależało nam na tym, by doszło w sobotę) Mamy poniedziałek, a przesyłka jest nadal nie wysłana (status - opłacona)
Cytując sprzedawcę w odpowiedzi na nasze zapytanie, które przesłaliśmy rano:
@sgele Czas dostawy podany w ofercie to jedynie przewidywany czas doręczenia a nie gwarantowany- tą informację dodaje Allegro.
Sprzedający może jedynie podać czas w jakim przesyłka zostanie nadana.
Wejdź w ofercie w zakładkę "dostawa" i tam na dole znajdziesz takie coś "Podczas tworzenia tej oferty sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin.". Do tego doliczyć czas regulaminowy przewoźnika. I wychodzi do kiedy powinno dotrzeć według deklaracji sprzedawcy. Allegro sobie wyświetla co tam im się wyśni i nikt ani nic nie potrafi do nich dotrzeć.
Przykładowo wysyłam tego samego dnia do godziny 11-stej, tak mam ustawione. O godzinie 13-stej drogie Allegro jeszcze pokazuje "dostawa na jutro". Jaka w tym moja wina jak kurier już paczki nie odbierze? Jeszcze śmieszniej jest gdy różne towary wymagają różnego czasu wysyłki np. 1-den jest wysyłany od razu, a drugi po tygodniu (np. personalizowany), Allegro sobie z tego wylicza średnią i prognozuje np 3 dni. Część klientów dostanie wcześniej, a część będzie się wnerwiać, bo im pokazało 3 dni, a przyjdzie po tygodniu...
@sgele kupiłeś w poniedziałek 2 lutego, sprawdź w dostawie na dole listy jaki czas wysyłki deklarował sprzedawca ( nie przewidywaną dostawę Allegro ) i dowiesz się do kiedy miał czas na wysłanie 🙂